Ontslagprocedure disfunctioneren
Heeft een verbetertraject geen vruchten afgeworpen, is voldoende concreet aantoonbaar dat uw medewerker disfunctioneert en heeft u voldoende inspanningen verricht om uw medewerker een andere passende functie aan te bieden? Wat is dan de stap om te komen tot beëindiging van het dienstverband? Wanneer de medewerker bereid is daaraan mee te werken, kan dit met wederzijds goedvinden door middel van een vaststellingsovereenkomst. Werkt de medewerker niet mee, dan loopt de ontslagprocedure voor civiele werknemers via de kantonrechter.
Werknemers: ontbindingsprocedure kantonrechter en transitievergoeding
Om tot ontslag wegens disfunctioneren over te kunnen gaan, moet de werkgever een ontbindingsverzoek indienen bij de kantonrechter. De kantonrechter bekijkt dan of sprake is van disfunctioneren en beslist op basis daarvan of de arbeidsovereenkomst ontbonden wordt of niet. Om te voorkomen dat u bij de kantonrechter nul op het rekest krijgt en uw verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst van de disfunctionerende werknemer wordt geweigerd, is het van belang een goed disfunctioneringsdossier op te bouwen.
Bijstand in de ontslagprocedure disfunctioneren
Onze advocaten en adviseurs adviseren u bij het indienen van het ontbindingsverzoek bij de kantonrechter of, voor ambtenaren op wie het klassieke ambtenarenrecht nog van toepassing is, het opstellen van een (voorgenomen) ontslagbesluit wegens disfunctioneren. Ook staan wij u in voorkomend geval bij in juridische procedures.
Advies nodig?
Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen u graag.