Geschreven door: mr. Marije Joosse Een werknemer is door zijn werkgever op staande voet ontslagen. Het dienstverband van de werknemer is hiermee geëindigd. De werkgever wil na het ontslag op…
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers De schade die een werknemer tijdens zijn werkzaamheden veroorzaakt komt vaak voor rekening van de werkgever. Denk aan de werknemer die schade rijdt met een…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet gelden kortweg drie eisen: een dringende reden voor ontslag op staande voet; onverwijlde verlening van het ontslag op…
Geschreven door: mr. Marije Joosse Een werknemer (advocaat) is vanaf 7 november 2005 in dienst van een advocatenkantoor. Vanaf 2018 hebben partijen een conflict over het aantal genoten vakantiedagen van…
Geschreven door: mr. Marjelle Smit De kantonrechter Den Haag oordeelt recent dat de Cao NN niet van toepassing is op een werknemer van Nationale Nederlanden. Dit heeft tot gevolg dat…
Geschreven door: mr. Lysette van Haren De zomervakantie is voor veel mensen begonnen. Met coronamaatregelen die regelmatig veranderen speelt bij werkgevers de vraag of hun werknemers in Nederland of in…
Geschreven door: mr. Marije Joosse De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (de Wbtr) treedt met ingang van 1 juli 2021 in werking. Deze wet verduidelijkt de regeling voor het bestuur…
Geschreven door: mr. Jesse Zonneveld Een ambtenaar van het ministerie van Justitie en Veiligheid schrijft met drie collega’s een zwartboek over misstanden die zich voordoen binnen de penitentiaire inrichting waar…
Geschreven door: mr. Violette Moons In artikel 10.24 van de Cao Gemeenten staat dat de werkgever die het voornemen heeft een arbeidsovereenkomst met een werknemer wegens een verstoorde arbeidsverhouding te…
Geschreven door: mr. Martijn Hofkes Bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst (VSO) met een werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd nadert, bestaat vaak de vrees dat de VSO bij een controle…