Online cursus: Loonbeslag bij de overheidswerknemer, wat nu?

Het kan voorkomen dat je als werkgever het bericht van de deurwaarder ontvangt dat er beslag wordt gelegd op het loon van een werknemer die zijn financiën niet op orde heeft. Dit brengt niet alleen veel administratieve lasten met zich mee, maar kan ook een veiligheidsrisico vormen voor de organisatie. De werknemer is door zijn schuldenproblematiek immers sneller vatbaar voor chantage. Kortom: een onwenselijke situatie die je als werkgever zoveel mogelijk wil voorkomen of zo snel mogelijk wil oplossen.

  1. Inhoud
  2. Doelgroep
  3. Programma
  4. Werkwijze
  5. Reviews
  6. Incompany

Cursusdetails

Prijs
De prijs voor de online cursus is € 150,- exclusief btw per deelnemer.
Duur
2 uur
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
2 punten in het kader van Puntenstelsel
Docenten

Inhoud

Tijdens deze cursus lichten we toe wat je kunt doen ter voorkoming van loonbeslag. In dat kader komt onder meer het preventiebeleid aan de orde. Het kan zijn dat je, ondanks alle maatregelen die je als werkgever hebt getroffen, toch wordt geconfronteerd met een loonbeslag. In deze cursus bespreken we ook de mogelijkheden om tot een oplossing te komen en herhaling te voorkomen. Zo kun je als werkgever een schuldencontract met de werknemer sluiten waarin afspraken worden gemaakt om een einde te maken aan de schulden en ter voorkoming van herhaald loonbeslag. Tot slot gaan we in op de situatie dat er geen verbetering optreedt en de vraag of ontslag tot de mogelijkheden behoort.

Doelgroep

HR-medewerkers en P&O-medewerkers.

Programma

  • Preventie loonbeslag
  • Loonbeslag is gelegd; hoe lossen we dit op?
  • Eventuele ontslagmogelijkheden

Werkwijze

De cursus wordt online verzorgd door mr. Marjelle Smit, advocaat in het ambtenaren- en arbeidsrecht. Het is een cursus die praktische handvatten geeft voor de praktijk. Dit volgt onder meer uit de bespreking van het preventiebeleid en de inhoud van het schuldencontract. Na afloop ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met mr. Marjelle Smit (079 - 3631919). Of mail ons.

Deel deze cursus

Reviews

“Leerzaam, bruikbaar, informatief, samenwerkend”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media