Op dit moment, september 2023, ligt de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie bij de Eerste Kamer. Het doel van deze wet is het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie. Om…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Op 3 april 2023 verscheen een Kamerbrief van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin zij een pakket regels presenteert dat ervoor moet zorgen…
Geschreven door: mr. Lisa van Roekel Op 24 maart jl. sprak de Hoge Raad zich uit over de vraag of bezorgers van het platform Deliveroo werknemers zijn of dat ze…
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers De werkgever moet een werknemer met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd uiterlijk één maand voor het einde daarvan laten weten of hij de arbeidsovereenkomst van…
Geschreven door: mr. Violette Moons Naar aanleiding van de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden geldt met ingang van 1 augustus 2022 een aantal wijzigingen in het arbeidsrecht. Zo wordt…
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers Slechts iets meer dan de helft van de werkgevers is op de hoogte van het bestaan van de no-riskpolis uit de Ziektewet (ZW). Dit betekent…
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers Soms vergt het werkaanbod dat een werknemer tijdelijk meer uren werkt dan de afgesproken arbeidsuren. In die situaties kan de werkgever een tijdelijke urenuitbreiding aanbieden…
Geschreven door: mr. Marije Joosse De VNG en Cedris zijn met FNV en CNV op 10 februari 2021 een onderhandelaarsresultaat overeengekomen voor een nieuwe cao: cao Aan de Slag. Een…
Een werknemer heeft toestemming om naast zijn functie nevenwerkzaamheden te verrichten, maar na een aantal jaren trekt de werkgever de toestemming in. Kan dat? De casus: Enkele Toezichthouders en/of Buitengewoon…
Werkgevers maken graag gebruik van oproepkrachten vanwege hun flexibele inzetbaarheid. Bij schommelingen in het werkaanbod kan de werkgever op korte termijn oproepkrachten inzetten en de werkgever betaalt vrijwel altijd alleen…