Geschreven door: mr. Marije Joosse Een werknemer is door zijn werkgever op staande voet ontslagen. Het dienstverband van de werknemer is hiermee geëindigd. De werkgever wil na het ontslag op…
Geschreven door: mr. Tessa Jaspers De schade die een werknemer tijdens zijn werkzaamheden veroorzaakt komt vaak voor rekening van de werkgever. Denk aan de werknemer die schade rijdt met een…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet gelden kortweg drie eisen: een dringende reden voor ontslag op staande voet; onverwijlde verlening van het ontslag op…
Geschreven door: mr. Violette Moons Sinds 1 augustus 2022 staat artikel 7:653a in het Burgerlijk Wetboek. Deze bepaling verbiedt een verbod of beperking op het verrichten van nevenwerkzaamheden, tenzij daar…
Geschreven door: Charissa Smith Overheden huren regelmatig externe medewerkers in voor bijvoorbeeld het leiden van een project of ter vervanging van een langdurig afwezige collega. Medewerkers die in dienst treden…
Geschreven door: mr. L isa van Roekel De zomer is gestart en daarmee de vakantieperiode. Vrijwel heel Europa kleurt weer groen op de kaart en de meeste coronaregels zijn van…
Geschreven door: mr. Lysette van Haren In de vorige publicaties De rechtspositie van de buitengewoon opsporingsambtenaar en De (intrekking van) de akte van opsporingsbevoegdheid stond (onder andere) het verlenen en…
Geschreven door: mr. Lysette van Haren De zomervakantie is voor veel mensen begonnen. Met coronamaatregelen die regelmatig veranderen speelt bij werkgevers de vraag of hun werknemers in Nederland of in…
Geschreven door: mr. Liselotte Straathof Onlangs heeft het hof Amsterdam in hoger beroep uitspraak gedaan over een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst van een werknemer met een Wsw-indicatie vanwege…
Dat het Covid-19 virus ons leven dagelijks beïnvloedt in de privé- en werksfeer is maar al te duidelijk. Om het virus in bedwang te houden zijn door het kabinet de…