Cursus Rechtspositie van de Veiligheidsregio

Een manager wil van jou praktische en uitvoerbare oplossingen voor personele vragen. Jij moet adviseren over de rechtspositie en de regels kunnen toepassen. Schrijf je in voor de cursus en maak kennis met de rechtspositie binnen de Veiligheidsregio (de rechtspositie van de inschrijvende Veiligheidsregio’s worden behandeld). Op een (inter)actieve manier vergroten de docenten jouw kennis zodat je de managers binnen jouw organisatie snel en effectief kunt adviseren.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Incompany

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 995,-. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
12 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven

Inhoud

In deze cursus word je meegenomen door de rechtspositie van de Veiligheidsregio. Alle belangrijke onderwerpen worden behandeld, waaronder de indiensttreding, de gang van zaken bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, arbeidsduur en verlof, beloning en vergoedingen en de beëindiging van het dienstverband aan de orde. Vanzelfsprekend gaan wij ook in op de rechtspositie van de vrijwilligers. Ook komt illustratieve jurisprudentie aan bod. De toepassing van deze onderwerpen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht.

Na afloop van de cursus:

 • Ben je op de hoogte van de structuur, opbouw en inhoud van de rechtspositie die voor jouw Veiligheidsregio geldt;
 • Ben je in staat vragen in je personeelspraktijk adequaat te beantwoorden.

Doelgroep

Personeelsadviseurs, personeelsmedewerkers en rechtspositiemedewerkers van Veiligheidsregio’s.

Programma

Dag 1

 • Indiensttreding bij de Veiligheidsregio, de ambtelijke rechtspositie
 • Beloning, arbeidsduur en verlof
 • De rechtspositie van de vrijwilliger

Dag 2

 • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
 • Einde van het dienstverband

Werkwijze

De praktijkcursus bestaat uit korte inleidingen afgewisseld met oefeningen, stellingen en praktijkvoorbeelden. De cursus is praktisch van karakter. Mr. Anne-Marieke Huizinga en mr. Linda Hofste van Vijverberg Advocaten & Adviseurs, zijn werkzaam als advocaat en hebben ruime praktijkervaring in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht binnen de Veiligheidsregio’s. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

De cursus vindt op locatie plaats. Wij houden ons hierbij aan alle richtlijnen. Dat houdt in dat de docent bij binnenkomst om een coronatoegangspas zal vragen. Als de situatie dat (in verband met de coronarichtlijnen) niet toelaat, verzorgen wij de cursus online. In dat geval word je hierover geïnformeerd. De cursus wordt dan aangepast aan de situatie van online leren en verzorgd vanuit onze professionele cursusstudio.

Lees hier meer over ons coronabeleid.

Data & locaties

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media