mr. Anne-Marieke Huizinga

mr. Anne-Marieke Huizinga

Als advocaat arbeidsrecht sta ik met name overheidswerkgevers bij. Ik schuw een procedure zeker niet, maar heb ook oog voor andere oplossingen. Op het terrein van het arbeidsrecht heb ik mij gespecialiseerd in ziekte & arbeidsongeschiktheid, ontslag (met name vanwege integriteitsschendingen) en werkgeversaansprakelijkheid.
Ik adviseer en procedeer ook in kwesties die zien op de Wet openbaarheid van bestuur die raakvlakken hebben met het arbeidsrecht. Naast een drukke procespraktijk waarin ik vaste overheidswerkgevers bedien, verzorg ik regelmatig cursussen over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen. Ook verzorg ik de cursus ‘Introductie Ambtenarenrecht’ voor een grote cursusorganisatie (SSR) en ben ik lid van de Vereniging Ambtenaar & Recht. Sinds 1 augustus 2019 ben ik partner en vervul ik de rol van Hoofd Arbeidsrecht.

Loopbaan

Ik studeerde aan de universiteit van Utrecht en rondde de master Staats- en Bestuursrecht af in 2009. Daarna heb ik bij Vijverberg Juristen als interim-jurist veel ervaring opgedaan bij verschillende overheidsorganisaties en in verschillende functies. In juli 2012 heb ik de overstap gemaakt naar de advocatuur en ben ik beëdigd tot advocaat. Momenteel ben ik als advocaat werkzaam bij Vijverberg Advocaten & Adviseurs.

Advocaat