Geschreven door: Lisa van Winden In hoeverre moeten adresgegevens van verkamerde woningen openbaar worden gemaakt op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob: nu vervangen door de Woo)? Deze…
Geschreven door: Daniël Andela Volgens de rechtbank Noord-Holland geldt bij omvangrijke Woo-verzoeken een langere termijn dan de standaardbeslistermijn. Uit de Woo volgt een beslistermijn van vier weken. Bij een omvangrijk…
Geschreven door: Daniël Andela Per 1 november 2024 moeten overheden verplicht informatie die valt onder de eerste vijf informatiecategorieën van de Woo, uit eigen beweging, openbaar maken. Dat heeft de…
Geschreven door: mr. Arjo Buurma Op 1 mei 2022 is de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) vervangen door de Wet open overheid (Woo). Daarbij is afgesproken dat een jaar na…
Geschreven door: mr. Jesse Zonneveld Ruim een jaar geleden maakte de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) plaats voor de Wet open overheid (Woo). Zoals bij alle nieuwe wetgeving kan het…
Geschreven door: mr. Arjo Buurma De Archiefwet 1995 heeft naast de Wet open overheid (Woo) een eigen openbaarmakingsregime. Documenten opgenomen in een archiefbewaarplaats zijn in principe openbaar. Op grond van…
Geschreven door: mr. Jesse Zonneveld Een ieder kan op grond van de Wet open overheid (Woo) een verzoek om openbaarmaking van publieke informatie indienen. Dat verzoek moet worden ingediend bij…
Geschreven door: mr. Arjo Buurma Op 26 april 2022 doet de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) uitspraak in een zaak waarbij de afhandeling van een…
Geschreven door: mr. Arjo Buurma Na jarenlange voorbereiding lijkt het er nu toch van te komen! Op 6 oktober 2021 is de Wet open overheid (Woo) door de Eerste Kamer…
Geschreven door: mr. Jesse Zonneveld De Rechtbank Midden-Nederland heeft op 28 juni 2021 geoordeeld dat de werkwijze van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bij het afhandelen van…