Nieuwe publicatie | Ontbinding wegens wanprestatie nog mogelijk nadat het dienstverband al wegens ontslag op staande voet is geëindigd?

Er is een nieuwe Vijverberg publicatie verschenen: Ontbinding wegens wanprestatie nog mogelijk nadat het dienstverband al wegens ontslag op staande voet is geëindigd?

Een werknemer wordt op staande voet ontslagen omdat hij nog twee dienstverbanden bij andere werkgevers had in vergelijkbare functies terwijl hij in de tussentijd ziekgemeld stond. De werkgever wil na het ontslag op staande voet de arbeidsovereenkomst van de werknemer alsnog ontbinden. Is dat mogelijk? En zo ja, welke gevolgen heeft dat? In deze publicatie gaan we in op deze vragen. We zetten de feiten op een rij, bespreken het oordeel van de kantonrechter en het hof en geven tot slot aandachtspunten voor de praktijk.