Een gewaarschuwde buschauffeur telt voor twee

Een buschauffeur wordt op staande voet ontslagen nadat hij, zonder voorafgaande toestemming, zelfstandig besluit een deel van zijn rit te laten vervallen en 13 bushaltes over te slaan. De buschauffeur zei dat hij nog recht had op 19 minuten pauze en dat er vertraging in zijn rit was ontstaan. Niet alleen wordt hem kwalijk genomen dat hij, tegen de regels in, zonder toestemming zelf heeft besloten een deel van de rit te laten vervallen. Maar ook de door hem opgegeven reden blijkt onjuist heeft de busmaatschappij op camerabeelden gezien.

De buschauffeur had eerder al eens ongewenst gedrag laten zien. Eerder dat jaar was hij door zijn werkgever al gewaarschuwd nadat hij passagiers gratis had laten meereizen met de bus, omdat hij de ov-chipkaartoplader te vies vond en daarbij de busmaatschappij in een kwaad daglicht stelde door te zeggen dat er geen ontsmettingsmiddelen werden verstrekt. Ook was hij in 2018 al eens gewaarschuwd nadat hij verschillende camera’s in bussen had afgeplakt met tape.

De buschauffeur was dus een gewaarschuwd man, maar blijft zijn kont tegen de krib gooien. Uiteindelijk levert hem dat een ontslag op staande voet op. Zijn verzoek het ontslag te vernietigen wordt afgewezen.

De hele uitspraak lees je hier terug.