Cursus secretaris van de bezwarencommissie

Verdiepingscursus | fysiek op 1,5 meter

Een secretaris wil met vertrouwen in kunnen spelen op alle bijzondere situaties die zich voor kunnen doen. Niet alleen het vaststellen van de ontvankelijkheid van een bezwaarschrift is soms lastig, maar ook bijvoorbeeld het omgaan met partijen en het opstellen van een advies bij een minderheidsstandpunt van de commissie. Deze en andere kwesties uit jurisprudentie en praktijk komen in deze cursus aan bod.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van deze cursus bedraagt € 400,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusboek en consumpties.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
3 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus is gericht op de kennis en vaardigheden voor het kundig optreden als secretaris. De inleider gaat actief aan de slag met de ontvankelijkheid van bezwaren en jouw positie als secretaris. Een combinatie van inhoudelijke verdieping en relevante vaardigheden. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een voorzitter die weinig tijd heeft en geen duidelijke overwegingen of advies formuleert? Hoe breng je in het advies tot uiting dat de commissie het besluit volledig heeft overwogen? Aan de hand van vragen uit de praktijk gaan we nader in op deze en andere vragen die spelen in de Awb-bezwarenprocedure. Vanzelfsprekend met uitstapjes naar relevante jurisprudentie voor de uitoefening van jouw taak.

N.B. We hebben ook een basiscursus aan de slag als secretaris van de bezwarencommissie.

Na afloop van de verdiepingscursus secretaris van de bezwarencommissie:

 • heb je inzicht in lastige ontvankelijkheidsvragen;
 • kun je omgaan met lastige situaties tijdens de hoorzitting en bij de advisering;
 • ben je in staat de commissie adequaat bij te staan.

Doelgroep

De cursus is gericht op ervaren secretarissen van de bezwarencommissie van een overheidsorganisatie (juristen en juridisch medewerkers) die hun kennis up-to-date willen houden.

Programma

 • Ontvankelijkheid bezwaren;
 • Optreden tijdens de hoorzitting;
 • Opstellen advies.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door een ervaren adviseur. Er is sprake van interactieve kennisoverdracht, waarbij gebruik gemaakt wordt van korte mondelinge vragen en casussen. Er is voldoende gelegenheid voor je eigen inbreng. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Nuttig en goed praktisch te gebruiken”

“In korte tijd is alles behandeld”

“Aanvulling, verrijking hoe te handelen in bepaalde situaties”

“Informatief, helder, praktijkgericht, nuttig”

“Verhelderend”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media