mr. Arjo Buurma

mr. Arjo Buurma

Binnen ons kantoor ben ik de specialist op het gebied van privacy en openbaarheid van bestuur. Verder beschik ik over veel ervaring in het bestuursrecht en de ambtelijke rechtspositie. Ik heb meerdere interim-opdrachten vervuld en adviesvragen behandeld, onder meer voor politie, gemeenten, provincies en de KNAW. Ik heb ruime ervaring met het procederen bij rechtbank, Centrale Raad van Beroep en Raad van State.

Voor verschillende organisaties vervul ik de rol van Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG), zoals het Waterschapshuis en de Randstedelijke Rekenkamer of ondersteun ik de FG op juridisch gebied, onder meer voor de Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB). Bij de FSB heb ik ervaring opgedaan met de complexe vraagstukken die spelen op het gebied van een grootschalige verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens in het kader van de preventieve screening naar verschillende vormen van kanker.

Loopbaan

Ik studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam van 1988 tot 1993. Na mijn studie werkte ik bij onder meer de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van de gemeente Amsterdam (GVB) en het Juridisch Platform. Momenteel ben ik werkzaam als senior jurist bestuursrecht en privacy.

'Ik houd van afwisseling en zet mijn kennis en kunde graag in voor onze opdrachtgevers.'

Juridisch adviseur