mr. Arjo Buurma

mr. Arjo Buurma

Binnen ons kantoor ben ik de specialist op het gebied van privacy, openbaarheid van bestuur en subsidierecht. Verder beschik ik over veel ervaring in het bestuursrecht en de ambtelijke rechtspositie. Ik heb meerdere interim-opdrachten vervuld en adviesvragen behandeld, onder meer voor een politie-eenheid, verschillende gemeenten en provincies en zelfstandige bestuursorganen. Ik heb ruime ervaring met het procederen bij rechtbank, Centrale Raad van Beroep en Raad van State.

Voor verschillende organisaties vervul ik de rol van Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) of ondersteun ik de FG op juridisch gebied. Ik heb hierdoor ervaring opgedaan met de complexe vraagstukken die spelen op het gebied van een grootschalige verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens, onder meer in verband met de preventieve screening in het kader van bevolkingsonderzoeken.

Werken bij Vijverberg betekent afwisselend werk, waarbij ik naast juridische advisering ook verschillende cursussen verzorg. Het overdragen van mijn kennis en het interactief bezig zijn met de cursisten, waarbij de praktijk aan de theorie wordt gekoppeld, geeft mij veel voldoening

Loopbaan

Ik studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam van 1988 tot 1993. Na mijn studie werkte ik bij onder meer de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van de gemeente Amsterdam (GVB) en het Juridisch Platform. Momenteel ben ik werkzaam als senior jurist bestuursrecht en privacy.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets en speel ik badminton in clubverband. Verder houd ik van wandelen en lezen. Ik woon in Almere en ik heb twee volwassen kinderen.

Juridisch adviseur