Online cursus: Ontslag op staande voet

Het ontslag op staande voet is een ingrijpende maatregel, die ook wel wordt gezien als een ultimum remedium (uiterst redmiddel) en niet al te snel mag worden toegepast. Toch kan het in sommige situaties nodig zijn een medewerker op staande voet te ontslaan. In juridische termen heet dat dan een opzegging op grond van een dringende reden. Wanneer ontsla je iemand op staande voet? En waar moet je op letten als je hier over gaat?

Wij verzorgen een online cursus om je in 2 uur op de hoogte te brengen van de eisen aan een ontslag op staande voet. Daarbij geven we tips en trucs voor de toepassing en praten we je bij aan de hand van voorbeelden uit recente jurisprudentie.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 135,-. Dit bedrag is exclusief btw.
Duur
2 uur
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
2 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

In deze cursus wordt het ‘ontslag op staande voet’ besproken: wanneer is het verstandig een medewerker op staande voet te ontslaan? Hierbij wordt ingegaan op de voorwaarden, gevolgen, risico’s en de strategie.

Na afloop van de cursus:

 • ben je volledig op de hoogte van alles met betrekking tot het ontslag op staande voet;
 • kun je een duidelijke strategie inzetten op het moment dat je met een ontslag op staande voet situatie te maken krijgt;
 • word je niet verrast door nieuwe regelgeving;
 • ben je op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Doelgroep

Juristen en HRM-adviseurs.

Programma

Op het programma staan onder meer:

 • de voorwaarden en gevolgen van het ontslag op staande voet;
 • de risico’s van het ontslag op staande voet;
 • de verschillende strategieën die kunnen worden gevolgd in een dergelijke situatie.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Linda Hofste, advocaat en specialist arbeids- en ambtenarenrecht. Zij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en uitspraken de ontwikkelingen in het vakgebied en de jurisprudentie. Er is ruimte voor het stellen van praktijkvragen. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat. Wij verzorgen de cursus online via Microsoft Teams.

Data & locaties

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media