Cursus Arbeidsrecht voor HR-ondersteuners en PSA-medewerkers

Een arbeidsovereenkomst opstellen? Wat neem je daarin op? Wat is loon, wat behelst de aanzegplicht en welke kosten brengt een ontslag met zich mee? Allemaal relevante vragen voor de dagelijkse praktijk die tijdens deze cursus op interactieve wijze aan bod komen. Kortom, na één dag ben je volledig op de hoogte van de basisbeginselen van het arbeidsrecht. Ben jij werkzaam als HR-ondersteuner of medewerker van de personeels- en salarisadministratie bij een overheidsorganisatie? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data
 6. Inschrijven
 7. Reviews
 8. Incompany

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 719,-.
Dit bedrag is exclusief btw en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
6 punten in het kader van Puntenstelsel
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus geeft inzicht in de belangrijkste aspecten van het arbeidsrecht. De kennisoverdracht vindt plaats door zowel theorie als interactieve casuïstiek en het gebruik van korte quizvragen.

Na afloop van de cursus:

 • ben je op de hoogte van de basisbeginselen van het arbeidsrecht;
 • kun je de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen.

Doelgroep

HR-ondersteuners en medewerkers van de personeels- en salarisadministratie.

Programma

 • De arbeidsovereenkomst
 • Aangaan (bijzondere bedingen) en wijzigen van de arbeidsovereenkomst
 • Sturingsmiddelen
 • De ketenregeling
 • Recht op loon?
 • Verlof
 • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst
 • Kosten van ontslag

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Marije Joosse en mr. Marjelle Smit, ervaren advocaten in het arbeidsrecht. De docenten hebben deze cursus al bij diverse organisaties incompany verzorgd. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Locatie

La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP Utrecht

Data

Deel deze cursus

Reviews

“Heel leerzaam en goed te volgen. Er was een goede afwisseling tussen het luisteren en interactieve gedeelte. De cursusleiders praatten ook rustig en duidelijk.”

“Ik zag het als een opfriscursus maar ben blij verrast dat ik ook zeker nieuwe dingen heb geleerd. Ook leuk om medewerkers van andere gemeenten te ontmoeten. Locatie was prima, lunch uitstekend en de cursusleiders erg fijn!”

“Erg leerzaam en interactief. Ik vond het erg fijn dat 's morgens Marjelle les gaf en 's middags Marije. Dat werkte voor mij goed. Beiden zijn gelijkwaardig, maar door de wisseling hou je de aandacht beter vast na de lunch. ”

“Heel duidelijk, informatief”

“Nuttig, afwisselend, goede voorbeelden uit de praktijk”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media