Cursus Procederen in het ambtenarenrecht

Verdiepingsmodule | fysiek op 1,5 meter

Met ingang van 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren een feit. Voor de brandweer, politie, defensie en de rechterlijke macht is het ambtenarenrecht zoals dit gold tot 1 januari 2020 nog steeds een feit. Speciaal voor deze doelgroep bieden wij de cursus Procederen in het ambtenarenrecht aan. Een overtuigend verweerschrift draagt bij aan het succes in een juridische procedure. Hoe ga je te werk? Hoe vergroot je de zeggingskracht van je verweerschrift? In de cursus worden handvatten aangereikt om een krachtig verweerschrift te schrijven. Ook wordt ingegaan op de gang van zaken tijdens een zitting bij de bestuursrechter.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 430,-. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief cursusboek, consumpties en parkeerkosten.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
3 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus is gericht op het schrijven van een overtuigende juridische tekst. Hoe zorg je ervoor dat je de lezer meeneemt in je betoog, hoe zorg je voor een logische structuur en welke zaken moet je vermijden, zijn thema’s die tijdens deze cursus aan de orde komen.  Daarnaast komt het mondeling verweren aan bod en worden tips & tricks gegeven voor een zitting bij de bestuursrechter.

Na afloop van de cursus:

 • beschik je over praktische tips en suggesties om een zo overtuigend mogelijk verweerschrift op te stellen;
 • weet je hoe je een verweerschrift opstelt dat bij de rechter of de bezwarenadviescommissie in de smaak zal vallen;
 • ga je goed voorbereid naar een zitting.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor juristen en juridisch medewerkers die werkzaam zijn bij een Veiligheidsregio, de politie, defensie of de rechterlijke macht én die regelmatig procederen.

Programma

Op het programma staat onder meer:

 • Verwachtingen van de rechter of bezwarencommissie over het verweerschrift
 • Handvatten voor het opstellen van een overtuigend verweerschrift
 • Strategieën bij een zwakke zaak

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Anne-Marieke Huizinga, advocaat en specialist ambtenarenrecht en arbeidsrecht. Zij heeft zeer ruime proceservaring, en heeft ervaring in het begeleiden van juristen in het opstellen van stukken en optreden ter zitting. Aan de hand van een concrete casus wordt het opstellen van een verweer en een pleidooi ter zitting uitgewerkt. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de theorie en relevante actuele jurisprudentie. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Verhelderend, interactief, intensief”

“Leerzaam, eye-opener, verfrissing van kennis”

“Positief en leerzaam en zeker bruikbaar in de praktijk”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media