Door COVID-19 gaan steeds meer werknemers hybride werken waardoor zij het werken vanuit huis combineren met werken op kantoor. Kun je dan als werkgever de reiskostenregeling daarop aanpassen? En maakt het daarbij verschil of je een eenzijdig wijzigingsbeding hebt opgenomen in de arbeidsovereenkomst met de werknemer? Sinds de inwerkingtreding van de Wnra is het nemen van eenzijdige besluiten verleden tijd en is voor het wijzigen van de arbeidsovereenkomst in beginsel ook de instemming van de werknemer vereist. In deze cursus bespreken wij onder welke omstandigheden en op welke wijze je als werkgever arbeidsvoorwaarden kunt wijzigen.
Cursusdetails
Dit bedrag is exclusief btw en inclusief cursusmateriaal en consumpties.
Inhoud
Tijdens deze cursus lichten we toe wat precies wordt verstaan onder een arbeidsvoorwaarde en onder welke omstandigheden de werkgever deze arbeidsvoorwaarde kan wijzigen. Voor de ambtenaren van wie de aanstelling één op één is omgezet in een arbeidsovereenkomst geldt geen eenzijdig wijzigingsbeding. Deze stond namelijk ook niet in hun aanstelling. Dit is anders voor de ambtenaren die nieuw in dienst treden waarbij het eenzijdig wijzigingsbeding een standaardbepaling vormt in de arbeidsovereenkomst. Beide situaties komen in deze cursus aan bod bij de bespreking van de criteria voor het wijzigen van een arbeidsvoorwaarde.
Doelgroep
HR-medewerkers en P&O-medewerkers.
Programma
- Toelichting arbeidsvoorwaarde
- Eenzijdig wijzigingsbeding
- Geen eenzijdig wijzigingsbeding, wat nu?
- Criteria wijziging
Werkwijze
De cursus wordt verzorgd door mr. Marjelle Smit, advocaat in het ambtenaren- en arbeidsrecht. Aan de hand van actuele jurisprudentie en voorbeelden uit de praktijk bespreekt zij in 3 uur de eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst.
Locatie
La Vie Meeting Center
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP Utrecht