Cursus Actualiteiten arbeidsrecht bij de overheid

Heb je goede kennis van het arbeidsrecht, maar geen tijd om alle ontwikkelingen op je vakgebied bij te houden? Na deze cursus is je kennis weer up-to-date.

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Ook de afgelopen zes maanden hebben zich weer ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van wetgeving. Rechters hebben de afgelopen periode weer voor nieuwe uitspraken gezorgd. Wij selecteerden voor deze cursus de belangrijkste ontwikkelingen en uitspraken en bespreken de impact daarvan op jouw dagelijkse praktijk.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Reviews

Cursusdetails

Prijs
De prijs bedraagt € 430,- exclusief btw voor éénmalige deelname. Een cursusboek en consumpties zijn bij de prijs inbegrepen.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
3 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus wordt verzorgd door mr. Violette Moons, advocaat en specialist arbeids- en ambtenarenrecht. Zij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en recente uitspraken de ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Casussen worden interactief behandeld. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van praktijkvragen.

Na afloop van de cursus:

 • word je niet verrast door nieuwe regelgeving;
 • ben je op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie;
 • kun je nieuwe regelgeving en recente ontwikkelingen toepassen in de praktijk;
 • weet je of recente jurisprudentie een wijziging, aanvulling of bevestiging van oude jurisprudentie betreft.

Doelgroep

Juristen en HRM-adviseurs van overheidsorganisaties met kennis van het arbeidsrecht.

Programma

De invulling van het programma is afhankelijk van de actuele jurisprudentie en ontwikkelingen op het vakgebied en ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Violette Moons, advocaat en specialist arbeids- en ambtenarenrecht. Zij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en uitspraken de ontwikkelingen in de jurisprudentie en het vakgebied. Casussen worden interactief behandeld. Er is ruimte voor het stellen van praktijkvragen. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

De cursus vindt op locatie plaats. Wij houden ons hierbij aan alle richtlijnen. Dat houdt in dat de docent bij binnenkomst om een coronatoegangspas zal vragen. Als de situatie dat (in verband met de coronarichtlijnen) niet toelaat, verzorgen wij de cursus online. In dat geval word je hierover geïnformeerd. De cursus wordt dan aangepast aan de situatie van online leren en verzorgd vanuit onze professionele cursusstudio.

Lees hier meer over ons coronabeleid.

Data & locaties

Deel deze cursus

Reviews

“Leerzaam, interessant, fijn om in korte tijd op de hoogte te worden gebracht van de laatste jurisprudentie op het gebied van arbeidsrecht”

“Een boeiende presentatie, waarbij de informatie "tot leven" kwam aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Veel ruimte voor interactie.”

“Interessante leerstof behandeld. Veel geleerd in korte tijd.”

“heel prettig en nuttig!”

“Prettig, leuke uitgewerkte casussen”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media