Cursus Actualiteiten arbeidsrecht bij de overheid

Heb je een goede kennis van het arbeidsrecht, maar geen tijd om alle ontwikkelingen op je vakgebied bij te houden? Na deze cursus is je kennis weer up-to-date.

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Ook de afgelopen zes maanden hebben zich weer ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van wetgeving. Ook hebben rechters de afgelopen periode weer voor nieuwe uitspraken gezorgd. Wij selecteerden voor deze cursus de belangrijkste ontwikkelingen en uitspraken en bespreken de impact daarvan op jouw dagelijkse praktijk.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 710,- exclusief BTW, per jaar voor een abonnement (twee bijeenkomsten). De prijs bedraagt € 430,- exclusief BTW, voor éénmalige deelname. Bovenstaande bedragen zijn inclusief cursusboek en consumpties.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
3 of 6 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl.
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus geeft je een overzicht van de actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving (Wnra, Wet werk en zekerheid, Wet arbeidsmarkt in balans, etc.) en jurisprudentie op het gebied van het arbeidsrecht. De arbeidsrechtelijke onderwerpen die worden behandeld zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de regelgeving en van de uitspraken die in de voorafgaande zes maanden zijn gedaan door de Hoge Raad, de gerechtshoven en de rechtbanken. Per behandeld onderwerp wordt steeds een korte rechtsvergelijking gemaakt tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Na afloop van de cursus:

 • word je niet verrast door nieuwe regelgeving;
 • ben je op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie;
 • ken je per onderwerp de verschillen tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht;
 • weet je of recente jurisprudentie een wijziging, aanvulling of bevestiging van oude jurisprudentie betreft.

Doelgroep

Juristen en HRM-adviseurs van overheidsorganisaties met kennis van het arbeidsrecht.

Programma

De invulling van het programma is afhankelijk van de actuele jurisprudentie en ontwikkelingen op het vakgebied en ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Charissa Smith, advocaat en specialist arbeids- en ambtenarenrecht. Zij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en uitspraken de ontwikkelingen in de jurisprudentie en het vakgebied. Casussen worden interactief behandeld en daar hoort steeds een rechtsvergelijking bij tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. Er is ruimte voor het stellen van praktijkvragen.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Prettig, fijne afwisseling qua vorm”

“Nieuwe zaken aan de orde geweest. Interactief.”

“Nuttig! Interactief!”

“Leerzaam, als nadenkstof”

“Prettig, interactief, deskundig”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media