Cursus Actualiteiten arbeidsrecht bij de overheid

 • Tot 1 juli is deze cursus online
 • Vanaf 1 juli in beginsel weer fysiek op locatie

Heb je een goede kennis van het arbeidsrecht, maar geen tijd om alle ontwikkelingen op je vakgebied bij te houden? Na deze cursus is je kennis weer up-to-date.

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Ook de afgelopen zes maanden hebben zich weer ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van wetgeving. Ook hebben rechters de afgelopen periode weer voor nieuwe uitspraken gezorgd. Wij selecteerden voor deze cursus de belangrijkste ontwikkelingen en uitspraken en bespreken de impact daarvan op jouw dagelijkse praktijk.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Reviews

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 710,- exclusief BTW, per jaar voor een abonnement (twee bijeenkomsten). De prijs bedraagt € 430,- exclusief BTW, voor éénmalige deelname. Bovenstaande bedragen zijn inclusief cursusboek en consumpties.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
3 of 6 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl.
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus geeft je een overzicht van de actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving (Wnra, Wet werk en zekerheid, Wet arbeidsmarkt in balans, etc.) en jurisprudentie op het gebied van het arbeidsrecht. De arbeidsrechtelijke onderwerpen die worden behandeld zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de regelgeving en van de uitspraken die in de voorafgaande zes maanden zijn gedaan door de Hoge Raad, de gerechtshoven en de rechtbanken. Per behandeld onderwerp wordt steeds een korte rechtsvergelijking gemaakt tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Na afloop van de cursus:

 • word je niet verrast door nieuwe regelgeving;
 • ben je op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie;
 • ken je per onderwerp de verschillen tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht;
 • weet je of recente jurisprudentie een wijziging, aanvulling of bevestiging van oude jurisprudentie betreft.

Doelgroep

Juristen en HRM-adviseurs van overheidsorganisaties met kennis van het arbeidsrecht.

Programma

De invulling van het programma is afhankelijk van de actuele jurisprudentie en ontwikkelingen op het vakgebied en ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Violette Moons, advocaat en specialist arbeids- en ambtenarenrecht. Zij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en uitspraken de ontwikkelingen in de jurisprudentie en het vakgebied. Casussen worden interactief behandeld en daar hoort steeds een rechtsvergelijking bij tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. Er is ruimte voor het stellen van praktijkvragen. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Werkwijze in verband met corona

 • In verband met corona vinden alle cursussen, waaronder deze, tot 1 juli online plaats. De cursus wordt verzorgd vanuit onze speciaal voor dit doel ingerichte studio en is aangepast aan de situatie van online leren. En verder blijft alles zoals je van ons gewend bent: interactief, praktijkgericht, soms cases of opdrachtjes al dan niet in breakout rooms en je kunt vragen stellen aan de docent. De prijs blijft hetzelfde. Je ontvangt een digitaal cursusboek. Lees hier meer over ons coronabeleid.
 • Als de situatie het weer toelaat vinden alle cursussen, waaronder deze, vanaf 1 juli weer fysiek (al dan niet op 1,5 meter) plaats.

Data & locaties

Deel deze cursus

Reviews

“Een boeiende presentatie, waarbij de informatie "tot leven" kwam aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Veel ruimte voor interactie.”

“Interessante leerstof behandeld. Veel geleerd in korte tijd.”

“heel prettig en nuttig!”

“Prettig, leuke uitgewerkte casussen”

“Duidelijkheid”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media