Nieuwe publicatie | Werkgevers: let op het risico bij een aanbod tot afkoop van het concurrentiebeding!

Er staat weer een nieuwe Vijverberg publicatie online: Werkgevers: let op het risico bij een aanbod tot afkoop van het concurrentiebeding!

Partijen geven vaak de voorkeur aan een onderlinge oplossing voor een afgesproken concurrentiebeding, maar niet elke denkbare oplossing is vrij van risico. In een recente zaak sluiten een werkgever en een werknemer bij aanvang van het dienstverband een concurrentiebeding. De werknemer wil dit concurrentiebeding vanwege een nieuwe baan laten vernietigen, waarvoor hij naar de kantonrechter stapt.

Het hof Arnhem-Leeuwarden buigt zich in deze uitspraak onder meer over de vraag hoe moet worden omgegaan met een voorstel van de werkgever tot afkoop van het concurrentiebeding. Deze ‘oplossing’ komt de werkgever met deze uitspraak duur te staan.

Lees hier verder >