Nieuwe publicatie | Didam-arrest: één serieuze gegadigde?

Er staat een nieuwe publicatie op onze website: Didam-arrest: één serieuze gegadigde?

Een overheidsorganisatie moet een selectieprocedure houden als het een perceel grond wil verkopen. Dit is aangegeven in het Didam-arrest. Van deze verplichting mag een overheidsorganisatie afwijken als er sprake is van uitsluitend één serieuze gegadigde. Wanneer is er sprake van één serieuze gegadigde? Betekent het sturen van een brief aan een gemeente waarin staat aangegeven dat de briefschrijver geïnteresseerd is in de koop van een perceel grond voldoende om de gemeente te verplichten om een selectieprocedure te houden? In een uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant van 14 maart 2023 wordt hier antwoord op gegeven.

Bekijk de publicatie waarin wij het oordeel van de rechtbank toelichten.