Nieuwe publicatie | Ontslag op staande voet en de mededelingseis

Er is een nieuwe Vijverberg publicatie verschenen: Ontslag op staande voet en de mededelingseis: wat als maar een gedeelte van de dringende reden vaststaat?

Voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet gelden kortweg drie eisen. Een daarvan is de onverwijlde mededeling van de dringende reden aan degene die wordt ontslagen. Ofwel de mededelingseis. Deze eis lijkt in eerste instantie simpel, maar heeft in de praktijk toch nogal wat voeten in aarde. De gedachte hierachter is dat de ontslagen werknemer moet kunnen bepalen hoe hij tegen het ontslag aankijkt: kan hij zich daarmee verenigen of wil hij het ontslag aanvechten? In dat laatste geval weet hij dankzij de mededelingseis waartegen hij zich moet verweren. 

Maar wat als de werknemer het ontslag aanvecht en maar een deel van de verweten gedragingen komt vast te staan? Deze vraag behandelen we in deze publicatie. We sluiten de publicatie af met enkele praktische tips. 

Lees hier verder >