Vaste reiskostenvergoeding onbelast doorbetalen tot 1 april 2021

Door COVID-19 werken werknemers inmiddels alweer een lange tijd grotendeels of volledig vanuit huis. Werknemers reizen daardoor niet meer naar hun werk, maar ontvangen soms wel een vaste reiskostenvergoeding. Dit zou ertoe leiden dat de werkgever de vaste reiskostenvergoeding moet aanpassen of geheel of gedeeltelijk tot het loon moet rekenen.

Om dit te voorkomen is in het Besluit noodmaatregelen coronacrisis opgenomen dat de werkgever, gedurende de werking van het besluit, de vaste reiskostenvergoeding aan de werknemer kan doorbetalen zonder dat deze vergoeding tot het loon van de werknemer wordt gerekend. De werking van dit besluit is nu verlengd tot 1 april 2021. Dit betekent dat werkgevers tot 1 april 2021 de vaste reiskostenvergoeding onbelast kunnen doorbetalen.