Privacy en zwangerschap op de arbeidsmarkt

Uit het onderzoekrapport ‘Zwanger en werk: dat baart zorgen' van het College voor de Rechten van de Mens blijkt dat zwangerschapsdiscriminatie nog altijd een groot probleem is op de arbeidsmarkt.

Een werkgever mag tijdens een sollicitatiegesprek geen vragen stellen over gezondheid of over ziekteverzuim in het verleden. Alleen als je weet dat je vanwege jouw gezondheid de functie waarop je solliciteert niet kan uitvoeren, moet je dit zelf melden tijdens het sollicitatiegesprek. Een sollicitant die zwanger is of wil worden hoeft dat nimmer te melden en de potentiële werkgever mag daar ook niet naar vragen.

Meer weten over dit onderwerp? Vijverberg verzorgt meerdere cursussen over het arbeidsrecht en privacy. Bekijk het totale opleidingsaanbod op het gebied van privacy