Cursus Privacy: actualiteiten

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van kracht. De afgelopen jaren hebben zich de nodige ontwikkelingen voorgedaan en zorgden rechters voor nieuwe uitspraken. Tijdens de cursus 'Privacy: actualiteiten' bespreken wij de belangrijkste ontwikkelingen en uitspraken op dit vlak en de impact daarvan op jouw dagelijkse praktijk. Vind jij het belangrijk de ontwikkelingen op je vakgebied bij te houden? Na deze cursus is je kennis weer up-to-date.

  1. Inhoud
  2. Doelgroep
  3. Programma
  4. Werkwijze
  5. Data
  6. Inschrijven
  7. Reviews
  8. Incompany

  Cursusdetails

  Prijs
  De prijs van de cursus bedraagt € 489,-.
  Dit bedrag is exclusief btw en inclusief cursusmateriaal en consumpties.
  Duur
  1 dagdeel
  Aantal deelnemers
  Maximaal 16
  Opleidingspunten
  3 punten in het kader van Puntenstelsel
  Inschrijven
  Docenten

  Inhoud

  De cursus geeft je een overzicht van de actuele ontwikkelingen op het gebied van privacy in de wet- en regelgeving (AVG, UAVG en branche-specifiek zoals binnen het sociaal domein of de personeelspraktijk). Ook komt jurisprudentie op het gebied van het privacyrecht aan bod. De onderwerpen die de docent behandelt zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de regelgeving en van de uitspraken die in de laatste zes maanden zijn gedaan door de Hoge Raad, de Raad van State, de Gerechtshoven en de Rechtbanken.

  Na afloop van de cursus:

  • word je niet langer verrast door de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie;
  • ben je op de hoogte van de actuele wetgeving.

  Doelgroep

  Juristen en adviseurs van overheidsorganisaties met kennis van het privacyrecht.

  Programma

  De invulling van het programma is afhankelijk van de actuele jurisprudentie en ontwikkelingen binnen het vakgebied en het privacyrecht.

  Werkwijze

  Je docent, mr. Arjo Buurma, is specialist privacy en openbaarheid van bestuur. Hij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en uitspraken de ontwikkelingen in de jurisprudentie en het vakgebied. Hij maakt de cursus interactief door casussen met je te delen. En natuurlijk kun je hem ook jouw praktijkvragen stellen. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

  Locatie

  La Vie Meeting Center
  Sint Jacobsstraat 61
  3511 BP Utrecht

  Data

  Deel deze cursus

  Reviews

  “Het was een leerzame cursus waarbij op een vlotte manier de laatste jurisprudentie op het gebied van privacy werd besproken. De cursus was interactief waardoor er interessante discussies op gang kwamen en ook ervaringen tussen de cursisten werden uitgewisseld. De tips voor de praktijk zijn zeker handig. ”

  “Leerzaam en via Teams heel fijn. Ook voor de toekomst is het een uitkomst om het op deze wijze te doen.”

  “Zinvol en tijdseffectieve cursus, zeer duidelijke en concrete uitleg en beantwoording van de vragen”

  “Informerend en leerzaam”

  “De cursusleider was duidelijk en de zaken waren zeer actueel, heel prettig”

  Incompanycursus

  Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

  Ontvang ons cursusaanbod

  Volg ons op social media