Nieuwe publicatie | De zomervakantie staat weer voor de deur: wat betekent dit binnen het arbeidsrecht?

Er staat een nieuwe Vijverberg Publicatie online: De zomervakantie staat weer voor de deur: wat betekent dit binnen het arbeidsrecht?

De zomer is gestart en daarmee de vakantieperiode. Vrijwel heel Europa kleurt weer groen op de kaart en de meeste coronaregels zijn van tafel; werknemers kunnen daarom niet wachten om hun stuwmeer aan vakantiedagen op te nemen en af te reizen naar de geplande vakantiebestemming. Zo’n vakantieperiode kan voor werkgevers ogenschijnlijk rustig zijn, maar hoe kunt u ervoor zorgen dat de (te regelen) zaken omtrent vakantie soepel verlopen? Welke mogelijke valkuilen bestaan er en waar hebben werknemers in beginsel recht op?

Een aantal vakantieperikelen die recentelijk ter beoordeling aan de kantonrechter zijn voorgelegd, wordt in deze publicatie besproken. Ook staan we stil bij een aantal algemene regels omtrent vakantie(rechten).