Nieuwe publicatie | Voorkomen RVU-heffing anno 2021: appeltje, eitje?

Er staat weer een nieuwe Vijverberg Publicatie online: Voorkomen RVU-heffing anno 2021: appeltje, eitje?

Bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst (VSO) met een werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd nadert, bestaat vaak de vrees dat de VSO bij een controle door de belastinginspecteur wordt aangemerkt als een Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Het was mogelijk om ‘risicovrij’ een regeling te treffen met werknemers tot het moment waarop zij 24 maanden voor de AOW-leeftijd komen. Echter wanneer een regeling tussen de 24 maanden en de AOW-datum werd getroffen, liep de werkgever het risico dat deze regeling werd aangemerkt als een RVU. Met de recent door de Eerste Kamer aangenomen ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ is hierin verandering gekomen. Werkgevers kunnen voortaan afspraken maken met werknemers over eerder stoppen met werken, zonder dat over de financiële vergoeding een RVU-heffing betaald moet worden.

Lees in deze publicatie hoe dit in de praktijk werkt, welke criteria er gelden en welke opties er zijn.