Kantonrechter buigt zich over ontbindingsverzoek op de cumulatiegrond

De kantonrechter heeft onlangs wederom bevestigd dat de cumulatiegrond niet is bedoeld om de waarborgen die andere ontslaggronden bieden te omzeilen (ECLI:NL:RBDHA:2020:4679). De rechter overweegt dat de andere aangevoerde ontslaggronden niet voldragen zijn. Waarom ontslag op de cumulatiegrond wel gerechtvaardigd is licht de werkgever onvoldoende toe; de werkgever verwijst in dat kader alleen naar het verwijt dat ook ten grondslag ligt aan de andere onvoldragen ontslaggronden.

Toewijzing van het ontbindingsverzoek op de cumulatiegrond zou er naar het oordeel van de kantonrechter op neerkomen dat de waarborgen die gelden voor het disfunctioneren alsnog aan de werknemer worden onthouden. Hieruit blijkt dat de cumulatiegrond niet gebruikt kan worden om andere ontslaggronden te repareren. Een goede toelichting voor ontslag op de cumulatiegrond is van groot belang.

Wilt u een ontbindingsverzoek indienen? Vijverberg Advocaten & Adviseurs helpt u graag! Neem contact op via 079 - 3631919 of per e-mail.