Steeds vaker mediation bij gemeenten

Bij mediation wordt er al snel gedacht aan scheidingen of arbeidsconflicten, maar mediation wordt ook steeds vaker ingezet door (lokale) overheden zeggen de beroepersvereniging VMO en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Conflictmanagement

Dat mediation steeds meer ingeburgerd raakt als instrument voor conflictmanagement, blijkt ook uit de populariteit van mediationopleidingen onder burgemeesters. De helft van de burgemeester heeft inmiddels een mediation of conflictbemiddelings opleiding gedaan.

De leerstoel moet mediation in brede zin naar een hoger plan tillen. Mediationvaardigheden worden steeds vaker toegepast, tenslotte zijn de kosten voor een mediationtraject lager dan de kosten voor een juridische procedure.   

Mediation trainingen

Mediation kent een hoop voordelen, zo kan mediation ingezet worden van overheid tot burger, maar ook vanuit de overheid als werkgever als conflictbemiddeling naar werknemers. Burgers en werknemers kunnen in het geval van mediation met de overheid invloed uitoefenen op de oplossing van het geschil.

Het inzetten van een externe mediator kost al snel rond de 2500 euro. De kosten voor het de vaardigheidstraining Mediation voor managers ligt flink lager. Tijdens deze opleiding leert de medewerker alle kernvaardigheden die nodig zijn voor mediation.

Vijverberg Advocaten & Adviseurs 

Vijverberg Advocaten & Adviseurs biedt naast een tal van juridische cursussen ook vaardigheidstrainingen aan. Onze vaardigheidstrainingen bevatten cursussen en trainingen gericht op persoonlijke effectiviteit, mediationconflicthantering, omgaan met stress en werkdruk, snellezen en mindmappengespreksvaardigheden en communicatie. Kenmerkend voor onze trainingen is de afwisseling van theorie en praktijk, het gebruik van actieve werkvormen en relatief kleine groepen. Wilt u uw vaardigheden verder ontwikkelen? Meld u dan aan voor een van onze cursussen of neem contact met ons op voor verdere informatie.

Bron: NOS, RTV Oost