Uitspraak nevenactiviteiten naast vaste arbeidsovereenkomst: door Tessa Jaspers

Kijk op de uitspraak door: Tessa Jaspers

Dat het verkiezen van werkzaamheden bij de brandweer in meerdere opzichten ‘gevaarlijk’ kan zijn, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Holland die vorige week verscheen. Een sportdocent die tevens werkzaamheden verricht voor de brandweer (niet duidelijk of dit als beroeps of vrijwilliger is) had op een bepaalde dag sportles moeten geven, maar moest die dag ook werkzaamheden verrichten voor de brandweer (wellicht een uitruk?). De sportdocent verkoos de brandweer boven zijn sportles en liet een vierdejaars student zijn les overnemen. Mede op grond hiervan verzocht de werkgever ontbinding van de arbeidsovereenkomst. De rechtbank vond dit echter te ver gaan en wees het verzoek tot ontbinding af. 

Link naar de uitspraak: ECLI:NL:RBNHO:2018:3808