Vijverberg Advocaten & Adviseurs schrijft met VNG en vakbonden de nieuwe CAO Gemeenten

Vijverberg Advocaten & Adviseurs begeleidt het LOGA, waarin het College voor Arbeidszaken van de VNG en de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF vertegenwoordigd zijn, bij het schrijven van de moderne, eenvoudige en begrijpelijke CAO Gemeenten.

Per 1 januari 2020 treedt naar verwachting de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking. Met ingang van die datum wijzigt de eenzijdige ambtelijke rechtspositie in een tweezijdige arbeidsovereenkomst. Voor deze operatie wordt de CAR/UWO omgezet naar een CAO Gemeenten.

Expertise
Na een selectieprocedure heeft het LOGA besloten zich in deze operatie te laten begeleiden door Vijverberg advocaten & adviseurs. Uiteraard zijn wij vereerd met de opdracht om werkgevers en werknemers bij te staan in dit proces. Eerder voerde Vijverberg soortgelijke opdrachten uit in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties.

Modern, toegankelijk en herkenbaar
Uitgangspunt voor de nieuwe CAO Gemeenten is dat de rechten en plichten van werknemers en werkgevers niet veranderen. Tegelijk worden de tekst en de structuur van de CAR/UWO gemoderniseerd. Dit geeft werkgevers en werknemers meer duidelijkheid over hun rechten en plichten.

Meer informatie via 079 – 363 19 19 of info [at] vijverbergadvocaten [dot] nl (mr. Jelle Zwennis)