Praktijkontmoeting Banenafspraak en Nieuw Beschut Werk

Bedrijfsleven, overheid en onderwijs werken hard aan de realisatie van de banenafspraak. De ambitie is helder: een inclusieve arbeidsmarkt. Met 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking die niet zelfstandig in staat zijn om het minimumloon te verdienen. Daarnaast zullen er 30.000 beschutte werkplekken beschikbaar komen voor mensen die permanent begeleiding nodig hebben. Dat gaat niet vanzelf. Daar is commitment en creativiteit voor nodig.

Reden voor het Aanjaagteam Banenafspraak om op maandagmiddag 6 maart in samenwerking met Vijverberg advocaten & adviseurs en RadarAdvies een praktijkontmoeting te organiseren voor bestuurders/directeuren, HR-managers/adviseurs, beleidsmedewerkers en OR-leden.

De ambitie is helder, de doelgroep ook (maar niet altijd vindbaar en beschikbaar) en de faciliteiten zijn geregeld (no risk polis, loonkostensubsidies, etc). Toch lopen veel ondernemingen, gemeenten, intermediairs en sw-organisaties nog tegen de nodige uitvoeringsvragen aan:

  • Hoe organiseren we het werkgeverschap?
  • Welke arbeidsvoorwaardelijke en  arbeidsrechtelijke aspecten zijn aan de orde?
  • Welke rol heeft de medezeggenschap?
  • En wat is nodig voor een duurzame inclusieve arbeidsorganisatie?

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Merle Verdegaal (RadarAdvies) via praktijkontmoeting [at] radaradvies [dot] nl of 06-54375020. Of kijk op www.radaradvies.nl.

Aanmelden voor de praktijkontmoeting kan via praktijkontmoeting [at] radaradvies [dot] nl.