Cursus Werken met kernkwaliteiten voor persoonlijke effectiviteit

Wil jij ook meer uit je kwaliteiten halen? Je valkuilen en uitdagingen in kaart brengen? Bewust worden van je eigen (onbewuste) communicatie? Dan is deze waardevolle en leuke cursus iets voor jou! De cursus is geschikt voor iedereen binnen een werkomgeving die bewuster en effectiever wil werken en communiceren. Persoonlijke waarden worden verbonden met werkwaarden, zodat de effecten zowel op korte als lange termijn zichtbaar zijn. Het geleerde is direct toepasbaar. De kwaliteit van het werk en de werksituatie verbetert merkbaar!

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 495,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Inschrijven

Inhoud

Het bewust worden van je eigen onbewuste communicatie loopt als een rode draad door deze cursus. Dit doen we onder andere door het werken met kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die tot het wezen (de kern) van een persoon behoren. Het kernkwadrant is een hulpmiddel om je kwaliteiten en uitdagingen uit te diepen. Bewust zijn van je eigen communicatie en die van de ander draagt effectief bij aan de voor jou gewenste werksituatie.

Na afloop van de cursus:

 • ben je je bewust van je eigen gedrag en communicatie en die van de ander;
 • kun je scherpzinnig waarnemen;
 • ben je je bewust van je kernkwaliteiten en valkuilen;
 • kun je grenzen stellen en op een effectieve manier feedback geven;
 • ben je je bewust van het effect van lichaamstaal (je beïnvloed altijd);
 • kun je doelen stellen en in actie komen.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen die zich professioneel verder wil ontwikkelen op het gebied van de (kern)kwaliteit van het werk.

Programma

Onder begeleiding van de trainer wordt de theorie afgewisseld met praktische oefeningen. De volgende onderwerpen worden in ieder geval behandeld:

 • het communicatiemodel;
 • scherpzinnig waarnemen;
 • de kernkwaliteiten;
 • het outcome model.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door Petra Zijderveld, een ervaren internationaal gecertificeerde NLP-trainer en MfN-mediator. De cursus is interactief. Theorie en praktijkoefeningen worden afgewisseld. Er is voldoende gelegenheid om met elkaar en de docent de dialoog aan te gaan en ervaringen te bespreken.

Data & locaties

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media