Cursus Snellezen en mindmappen

Je wilt effectiever en efficiënter leren lezen en beter onthouden. Wat zou je ervan vinden als je écht twee keer zo snel kunt lezen en het dan ook nog goed en snel kunt terugroepen? Drie maal beter onthouden maar liefst! In deze cursus leer je de methoden en technieken om effectiever met de enorme hoeveelheid tekst en informatie om te gaan. Hoe leer je dit? Snellezen laat je de informatie sneller opnemen. Mindmaps zijn eigenlijk mentale spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. Met deze cursus leer je beide technieken en dat alles in slechts één leuke dag!

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 495,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Inschrijven
Docenten

Inhoud

Iedereen leest en onthoudt op een manier die in de loop van de tijd is gegroeid en dus prettig aanvoelt. Toch zijn er momenten waarop je wilt dat het beter, effectiever en sneller gaat. In deze cursus leer je de methoden en technieken om veel sneller te lezen en hoe je de essentie daarvan later slim en handig kunt oproepen wanneer je het nodig hebt.

Na afloop van de cursus:

 • kun je je focus beter vasthouden;
 • weet je de essentie van een document te vinden en gebruiken;
 • sla je de belangrijkste informatie slimmer op in je brein;
 • benut je al je zintuigen bij het maken van herinneringen;
 • weet je wat je moet doen om de methoden en technieken in je systeem te krijgen.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die veel moet lezen voor werk (of studie). Hierbij kan onder meer gedacht worden aan juristen, projectleiders, managers, HR-adviseurs en beleidsmedewerkers.     

Programma

Omdat iedereen anders is, inventariseren we kort de doelen en verwachtingen. We behandelen de methode en hoe we die blijvend kunnen toepassen. Snellezen gaat over hoe je je voorbereidt op een stuk en hoe je zo snel als kan die informatie gestructureerd in je brein kunt plaatsen. Uiteraard oefenen we de technieken en testen steeds hoeveel beter het gaat.

We behandelen in ieder geval:

 • hoe behoud je focus;
 • wat is de essentie;
 • hoe borg je de informatie op een begrijpelijke manier.
 • wegnemen van blokkades door het benutten van technologie;
 • vertalen van tekst naar beeld voor een beter begrip.

Werkwijze

We ontdekken de redenen waaróm we minder snel lezen. Vervolgens behandelen we die stap voor stap. Gestructureerd met anekdotes en videoclips ontdekken wij de oplossing en passen die toe. Op deze wijze verbeteren we focus, inzicht en begrip.

We leren de methoden en de meest waardevolle technieken om nog sneller te lezen en de informatie te kunnen oproepen wanneer het nodig is.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Samen met teamleden een training gevolgd. De training was helder en enthousiasmerend. Om de mogelijkheden goed in beeld te krijgen en te benutten is een training onontbeerlijk.”

“Ik gebruik mindmappen nu bijna dagelijks...Handig!”

“Wist niet dat ik al zoveel weet”

“Ik lees nu al veel sneller!”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media