Cursus Mediation voor leidinggevenden

Op 1,5 meter

Ben je als manager of andere professional betrokken bij conflicten op de werkvloer? Dan zijn er verschillende manieren om met het conflict om te gaan. Deze praktische cursus leert je technieken voor bemiddeling in onderhandelingssituaties vanuit mediation. Door deze technieken in te zetten heb je meer mogelijkheden om een onderhandelingssituatie positief te beïnvloeden.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 495,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Inschrijven

Inhoud

In deze cursus leer je de kernvaardigheden die nodig zijn voor mediation. Praktische oefeningen, casestudies en voorbeelden stellen je in staat om op je werk als een effectieve bemiddelaar op te treden en de gang naar de rechter te voorkomen.

Na afloop van de cursus:

 • ben je in staat om (dreigende) conflicten te herkennen;
 • kun je preventief conflicten in goede banen leiden;
 • ben je in staat om standpunten naar boven te halen en de belangen erachter;
 • ben je bewust geworden van je eigen conflictstijl en die van anderen;
 • ben je in staat positieve veranderingen te stimuleren;
 • kun je je organisatie verder helpen;
 • kun je meer voor elkaar krijgen dan je al dacht.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor managers die met potentiële of bestaande conflicten of onderhandelingssituaties te maken hebben. De cursus is absoluut ook interessant voor andere professionals zoals personeelsadviseurs en juristen.

Programma

Onder begeleiding van de trainer wordt er geoefend en gewerkt met verschillende, zelf ingebrachte, casuïstiek en verschillende intervisiemethoden.

De volgende onderwerpen worden in ieder geval behandeld:

 • hoe kijk je zelf aan tegen conflicten en jouw communicatiestijl;
 • wat zijn mijn gedragspatronen en wat kunnen die van een ander zijn;
 • hoe bepaal je welke interventie je gaat inzetten;
 • mediationtechnieken.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door Petra Zijderveld, een ervaren internationaal gecertificeerde NLP trainer en MfN mediator. De cursus is interactief. Theorie en praktijkoefeningen worden afgewisseld. Er is voldoende gelegenheid om met elkaar en de docent de dialoog aan te gaan en ervaringen te bespreken. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Heel goed, 2 deelnemers, veel persoonlijke aandacht”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media