Cursus Conflicthantering en intervisie voor leidinggevenden en HR

Wil jij ook graag conflictsituaties op gestructureerde wijze bespreken tijdens collegiaal overleg? In een vertrouwelijke sfeer werkgerelateerde vraagstukken bespreken die binnen de eigen organisatie spelen? Dan is intervisie absoluut iets voor jou!

Intervisie is een krachtig instrument. Problemen, vragen en uitdagingen op werkgebied worden met collega’s gedeeld. Tijdens deze cursus wordt er geoefend in het analyseren, begrijpen en oplossen van kwesties op het gebied van probleemsituaties en conflicten. Dit alles gericht op een gestructureerd overleg met een groep collega’s. Het doel van intervisie is leren van elkaar op basis van bestaande werkgerelateerde vraagstukken en om deskundigheid te vergroten. Dit doe je door met elkaar individuele en/of gemeenschappelijke werkproblemen te bespreken. Je helpt elkaar hierbij door ‘anders’ naar een situatie te gaan kijken en zo nieuwe manieren te ontdekken bij het oplossen van de situatie die is ontstaan.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 495,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Inschrijven

Inhoud

Tijdens deze cursus maak je kennis met intervisie. De theorie, de verschillende methodes en hoe jij als individu invloed hebt op een (conflict)vraagstuk. Een intervisievraag heeft altijd een zakelijke en persoonlijke kant. Zakelijk enerzijds omdat de werksituatie het uitgangspunt is. Persoonlijk anderzijds omdat ieders persoonlijke manier van communiceren bij conflictsituaties aan bod komt. Het doel van intervisie is om zowel vanuit professioneel als persoonlijk oogpunt te groeien.  

Na afloop van de cursus:

 • heb je inzicht in je sterke kanten en valkuilen;
 • ben je in staat te reflecteren op je persoonlijke en professionele handelswijze;
 • heb je kennis over het geven en ontvangen van feedback;
 • heb je kennis over diverse conflictsituaties en hoe te handelen;
 • ben je in staat om conflicten te herkennen.  

Doelgroep

De cursus is geschikt voor leidinggevenden en medewerkers binnen het HR-werkveld.

Programma

Onder begeleiding van de trainer wordt er geoefend en gewerkt met verschillende, zelf ingebrachte, casuïstiek en verschillende intervisiemethoden. Theorie en praktische oefeningen worden afgewisseld.

De volgende onderwerpen worden in ieder geval behandeld:

 • jouw manier van communiceren in conflictsituaties;
 • behandeling van feedback regels gericht op geven en ontvangen;
 • diverse conflictsituaties en intervisiemethodes.

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door Petra Zijderveld, een ervaren internationaal gecertificeerde NLP-trainer en MfN-mediator. De cursus is interactief. Theorie en praktijkoefeningen worden afgewisseld. Er is voldoende gelegenheid om met elkaar en de docent de dialoog aan te gaan en ervaringen te bespreken.

Data & locaties

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media