mr. Jelle Zwennis

mr. Jelle Zwennis

Gespecialiseerd in arbeidsrecht voor de overheid. Speciale aandachts- en interessegebieden: reorganisaties, herindelingen en samenwerkingsprojecten in het openbaar bestuur, feiten- en integriteitsonderzoeken, disfunctioneringstrajecten, conflicthantering binnen bestuur en directie.

De uitdagingen voor de werkgever fascineren mij enorm: de omgang met een lastige medewerker, het vaststellen of er onoorbaar is gehandeld, het realiseren van een organisatieverandering. Het is enorm bevredigend als je een vraagstuk naar tevredenheid kunt oplossen door adequaat te adviseren en mee te werken aan het bereiken van het eindresultaat. Niet beschouwend adviseren, maar gewoon handen uit de mouwen en beschikbaar zijn tot de klus geklaard is.

Loopbaan

Ik studeerde bedrijfsrecht en arbeidsrecht in Leiden (1983) en werkte aansluitend enkele jaren als wetenschappelijk medewerker bij de juridische faculteit in Leiden (afdeling sociaal recht). Daarna was ik als juridisch adviseur werkzaam bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten/ODRP, voornamelijk voor gemeenten, provincies en het rijk. In 1990 was ik medeoprichter van Leeuwendaal en daar actief als directielid en hoofd van de adviesgroep ambtenarenrecht en bestuursrecht. Binnen het openbaar bestuur heb ik opdrachten voor honderden organisaties uitgevoerd. In 2002 was ik medeoprichter van Vijverberg Juristen en daar werkzaam als algemeen directeur en consultant binnen het openbaar bestuur. Na de omvorming van het kantoor tot Vijverberg Advocaten in 2019 ben ik als senior-consultant verbonden gebleven, nog steeds met de focus op juridische dienstverlening aan het openbaar bestuur.

Zelfstandig adviseur