mr. Anita Doup

mr. Anita Doup

Gespecialiseerd in arbeidsrecht voor de overheid. Speciale aandachts- en interessegebieden: personele trajecten bij organisatieveranderingen, aanpalende bestuursrechtelijke onderwerpen zoals gemeenschappelijke regelingen en samenwerkingsverbanden, de rechtspositie van politieke ambtsdragers en het voeren van juridische procedures.

Jurist zijn is boeiend: een zaak heeft altijd twee kanten. Dat biedt vaak voldoende aanknopingspunten voor oplossingen. Wordt gekozen voor een juridische procedure, haal ik alles uit de kast om de zaak te bepleiten. Ik doe graag juridisch onderzoek en bijt me met plezier vast in complexe juridische vraagstukken. Maar wel altijd oplossingsgericht en met beide benen op de grond. Ik werk regelmatig als projectleider en geef trainingen. Voor Vijverberg doe ik de PR en marketing.

Loopbaan

Ik studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heb ik wetenschappelijk onderzoek verricht bij het Hugo Sinzheimer Instituut van de Universiteit van Amsterdam en onderzoeksopdrachten uitgevoerd voor de Commissie gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Vanaf 1992 ben ik werkzaam als senior adviseur arbeidsrecht / ambtenarenrecht en projectleider.

Zelfstandig adviseur