Vijverberg bestaat 20 jaar!

 

Vijverberg 20 jaar

Vijverberg bestaat dit jaar 20 jaar en daar zijn we trots op! Al 20 jaar zijn we de vaste partner van overheid, onderwijs, zorg en welzijn. En staan we garant voor juridische expertise in het arbeidsrecht, bestuursrecht, ambtenarenrecht en contractenrecht. 

20 jaar geleden zijn we in Voorburg begonnen met 8 juristen in een mooi pand, naast het museum Huygens’ Hofwijck in Voorburg onder de naam Vijverberg Juristen. De naam Vijverberg is ontleend aan de Lange Vijverberg in Den Haag, waaraan Het Binnenhof ligt, het politieke centrum van Nederland.

Adviseur van overheid, onderwijs, zorg en welzijn

De adviseurs van Vijverberg staan graag dichtbij de opdrachtgever. Vroeg in het traject juridisch advies geven om zo onnodige procedures te voorkomen. Dit viel goed bij de opdrachtgevers die Vijverberg inhuurden, Vijverberg groeide gestaag. Het unieke karakter van Vijverberg, specifiek als adviseur van overheid, onderwijs, zorg en welzijn onderscheidde zich van andere advies- en advocatenkantoren, die een meer algemene praktijk voerden. Ook door het geven van praktische opleidingen en trainingen.

De groei betekende ook een verhuizing naar een groter pand in 2006, gelegen in Zoetermeer. Weer ‘onder de rook van Den Haag’. Op dit moment heeft Vijverberg 32 medewerkers. In Zoetermeer voelen we ons thuis, genieten we nog steeds van het mooie pand op een groene locatie, dichtbij station Zoetermeer. Goed bereikbaar voor onze opdrachtgevers en medewerkers.

Overstap naar advocatuur

In de afgelopen 20 jaar is niet alleen Vijverberg veranderd, maar ook de wetgeving waarin Vijverberg gespecialiseerd is: Met de komst van de Wnra geldt het klassieke ambtenarenrecht nog maar voor een klein deel van de overheidswerknemers. De meeste overheidswerknemers vallen nu onder het arbeidsrecht, een rechtsgebied dat met de invoering van de Wet werk en zekerheid in 2015 ook ingrijpend veranderde. Vijverberg heeft met het oog op de optimale inzet voor de opdrachtgever, ook bij geschillen bij het gerechtshof, in 2019 gekozen voor een overstap naar de advocatuur.  

Vijverberg Advocaten en Adviseurs: in de handelsnaam zie je de belangrijke rol van het zijn van adviseur nog steeds terug. Het bestuursrecht, in al zijn veelzijdigheid, en het arbeidsrecht, met de specifieke kennis van overheidsorganisaties, zijn nog steeds de twee belangrijke specialisaties van ons kantoor.

Klaar voor de toekomst

Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen vanuit onze klanten en blijven ons specialiseren in ons vakgebied. De Omgevingswet komt er aan, de Participatiewet en de Jeugdzorg staan onder druk en daarmee ook de subsidieverlening. De regelgeving rond privacy, de Wet open overheid en niet te vergeten de integriteitsdiscussies, allemaal onderwerpen die ons dagelijks uitdagen. Wij zijn klaar voor de toekomst!

Vijverberg 20 jaar