Groen begint met doen

De week van 1 t/m 5 juli stond in het teken van duurzaamheid bij ons kantoor. 

Groen begint met doen was het motto van onze milieuweek. In het kader van dit groene thema hielden we een opruimactie op en rondom het nabijgelegen Floriadeterrein. Met elkaar hebben we plastic, peuken en andere achtergelaten rommel uit het park verwijderd. Van de gemeente Zoetermeer mochten we afvalgrijpers lenen. 

Een andere activiteit waar collega's zich voor konden aanmelden was een vogelexcursie. Onze collega Joram bracht ons tijdens een inspirerende presentatie eerst de basisbeginselen van het vogelen en wat vogeljargon bij. Daarna struinden we bewapend met verrekijkers door Zoetermeer. Van kraaien, kauwen en eksters tot een fuut, zilvermeeuw, nijl- en grote Canadese ganzen maar ook vlinders en libellen: we kwamen van alles tegen. 

Hoe kunnen we onze eigen footprint verkleinen? En wat kunnen we als kantoor nog extra doen voor het milieu? We vinden het belangrijk om hierover na te denken en actie te ondernemen. Via een whiteboard hebben we ideeën van collega's verzameld waar we weer verder mee aan de slag gaan. 

Milieuweek 2024