Reorganiseren door het coronavirus?

De huidige coronacrisis bezorgt veel ondernemers enorme zorgen. Werkgevers hebben grote moeite werknemers aan het werk te houden en veel zzp’ers hebben nauwelijks werk in deze moeilijke tijd. Sommige bedrijven genereren geen omzet meer en hebben al noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Ook overheidsorganisaties hebben hier last van: bepaalde groepen ambtenaren kunnen alleen hun werk uitvoeren als het bedrijfsleven in volle omvang functioneert. Dit leidt ertoe dat werknemers geen werkzaamheden meer kunnen verrichten, maar het loon wel doorbetaald moet worden. Hoe kunnen werkgevers hiermee omgaan? 

Het kabinet heeft vergaande maatregelen getroffen om werkgevers en zzp’ers te ondersteunen, maar als de maatregelen onvoldoende zijn, kan een werkgever zich genoodzaakt zien te gaan reorganiseren. Lees meer op de pagina 'Reorganiseren door het coronovirus?'.