Nieuwe publicatie | Ontslagmogelijkheden alcoholverslaafde werknemer

We hebben een nieuwe publicatie geplaatst: Wat zijn de ontslagmogelijkheden van een alcoholverslaafde werknemer?

Een werknemer verschijnt onder invloed van alcohol op het werk. Ook op het werk is hij regelmatig in het bezit van alcohol. Zijn werkgever spreekt hem hier meerdere keren op aan. De door de werkgever gefaciliteerde behandelingen om van de alcoholverslaving af te komen hebben tot nu toe niet geholpen. Na een schriftelijke waarschuwing gaat de werknemer opnieuw in de fout. Niet alleen verschijnt hij dronken op het werk, ook valt hij zijn collega’s lastig. Wat is nu de volgende stap: kan de werknemer worden ontslagen? Hoe oordeelt de civiele rechter over een alcoholverslaving van een werknemer? Is er op dit punt een verschil tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht? In deze publicatie geven wij hier antwoord op.