Maatwerktraining integriteit

Incompany

Integriteitsschendingen door ambtenaren hebben grote publieke en persoonlijke gevolgen. Vanwege de toenemende aandacht voor integriteit bij ambtenaren is het van belang dat de regels helder zijn en werkgevers die steeds weer onder de aandacht brengen. Vijverberg verzorgt individuele maatwerktrainingen integriteit om bij ambtenaren bewustwording en het belang van integer gedrag te creëren en stimuleren. Tijdens de training wordt ingegaan op de bijzondere positie van de medewerker als ambtenaar. De medewerker wordt in deze training uitgedaagd om na te denken over integer handelen als ambtenaar. Via dilemma’s, stellingen en oefeningen komt het thema integriteit op een aansprekende manier aan de orde.

  1. Inhoud
  2. Doelgroep
  3. Programma
  4. Werkwijze
  5. Incompany

Cursusdetails

Prijs
Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan voor een incompany cursus.
Duur
2 keer 2 uur
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
3 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Docenten

Inhoud

Tijdens de training wordt de medewerker in een tijdsbestek van 4 uur (2 keer 2 uur) geconfronteerd met de integriteitsvraagstukken die het werken bij een overheidsorganisatie met zich brengt. Het gaat daarbij om de juridische aspecten op hoofdlijnen en alledaagse situaties  die zich op de werkvloer, maar ook privé kunnen voordoen. De training wordt volledig ingericht op de organisatie waar de medewerker werkzaam is en de daar geldende integriteitsregels.

Doelgroep

Alle medewerkers werkzaam bij overheidsorganisaties.

Programma

Na afloop van de cursus:

  • is de medewerker volledig op de hoogte van de integriteitsvraagstukken waarmee een ambtenaar te maken krijgt; en
  • weet de medewerker hoe te handelen als hij te maken krijgt met integriteitsvraagstukken.

Werkwijze

Het programma is praktijkgericht. De inleider draagt zorg voor een interactieve kennisoverdracht, waarbij gebruik wordt gemaakt van korte mondelinge vragen, dilemma’s, casusposities en stellingen. Er is tijdens de training veel gelegenheid voor vragen en eigen inbreng door de deelnemer.

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media