Cursus Wnra / arbeidsrecht voor HR-ondersteuners en PSA-medewerkers (op 1,5 meter)

Op 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking getreden. Ambtenaren in dienst van een overheidsorganisatie zijn met ingang van deze datum niet langer werkzaam op basis van een aanstelling, maar op basis van een arbeidsovereenkomst. Wij selecteerden de belangrijkste veranderingen voor HR-ondersteuners en medewerkers van de personeels- en salarisadministratie. Wat is nu precies een arbeidsovereenkomst en waar moet je op letten? Wat behelst de aanzegplicht in het arbeidsrecht en welke kosten brengt een ontslag met zich mee? Allemaal relevante vragen voor de dagelijkse praktijk die tijdens deze cursus aan bod komen. Kortom, leer in een dag de basisbeginselen van het arbeidsrecht!

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 615,-. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief cursusboek, lunch, consumpties en parkeerkosten.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
6 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

De cursus geeft inzicht in de belangrijkste aspecten van het arbeidsrecht. De kennisoverdracht vindt plaats door zowel theorie als interactieve casuïstiek en het gebruik van korte quizvragen. Op relevante onderwerpen maken de docenten de vergelijking met het ambtenarenrecht, zodat helder is wat er precies is gewijzigd met de Wnra. De Wet arbeidsmarkt in balans die gelijktijdig met de Wnra op 1 januari 2020 in werking is getreden, komt ook tijdens deze cursus aan bod.

Na afloop van de cursus:

 • ben je op de hoogte van de basisbeginselen van het arbeidsrecht;
 • ken je de belangrijkste verschillen tussen het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht;
 • kun je de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen.

Doelgroep

HR-ondersteuners en medewerkers van de personeels- en salarisadministratie.

Programma

 • Van bestuursrecht naar privaatrecht (belangrijkste wijzigingen)
 • De arbeidsovereenkomst en de bijzondere bedingen (praktijkcasus)
 • Recht op loon?
 • Verlof
 • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst
 • Kosten van ontslag

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Martijn Hofkes en mr. Marjelle Smit, ervaren adviseurs in het ambtenaren- en arbeidsrecht. De docenten hebben deze cursus al bij diverse organisaties incompany verzorgd. Er is voldoende gelegenheid met de docenten en medecursisten je vragen te bespreken. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Heel concreet en plezierig interactief. Gelegenheid voor eigen casus.”

“Positief, open, genoeg gelegenheid voor vragen”

“Prettig, ongedwongen, goede snelheid”

“Positief, toepasbaar in de praktijk”

“Prettig en afwisselend”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media