Cursus De Wet arbeidsmarkt in balans (verdiepingsmodule)

(fysiek op 1,5 meter)

Op 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in werking getreden. Deze wet moet, zoals de naam zegt, de arbeidsmarkt iets meer in balans brengen en heeft onder meer ten doel vaste contracten aantrekkelijker te maken voor werkgevers. Zo is de ketenregeling ruimer geworden en de transitievergoeding lager. Maar wordt flex minder flex en vast minder vast?

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Reviews

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 430,-. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief cursusboek en consumpties.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
3 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

Een van de doelen van de Wab is vaste contracten voor de werkgever aantrekkelijker te maken en flexibele contracten juist minder aantrekkelijk. Zo wordt de ketenregeling verruimd, de cumulatiegrond ingevoerd en is de werkgever reeds vanaf dag één van het dienstverband een transitievergoeding verschuldigd. Aan de andere kant worden regels rondom oproepcontracten en payroll in de wet vastgelegd en zal er een hogere WW-premie worden ingevoerd voor flexibele contracten. Daarnaast is er eindelijk meer duidelijk geworden over de Wet DBA. Deze wet zal waarschijnlijk vervangen worden door de Wet minimumbeloning zelfstandigen en de zelfstandigenverklaring.

Na afloop van de cursus:

 • ben je helemaal up to date!
 • ben je op de hoogte van de laatste actualiteiten;
 • ben je op de hoogte van de achtergronden van de Wab;
 • ben je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen inzake de zelfstandigen;
 • word je niet verrast door de nieuwe regelgeving!

Doelgroep

Juristen en HRM-adviseurs.

Programma

Op het programma staat onder meer:

 • De ketenregeling
 • De transitievergoeding
 • De oproepovereenkomst
 • De Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Charissa Smith, advocaat en specialist arbeidsrecht. Zij bespreekt aan de hand van actuele wetgeving en uitspraken de ontwikkelingen in het vakgebied en de jurisprudentie. Casussen worden interactief behandeld en er zal voldoende theorie worden behandeld. Er is ruimte voor het stellen van praktijkvragen. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

De cursus vindt op locatie (op 1,5 meter) plaats. Als de situatie dat (in verband met de coronarichtlijnen) niet toelaat, verzorgen wij de cursus online. In dat geval word je hierover geïnformeerd. De cursus wordt dan aangepast aan de situatie van online leren en verzorgd vanuit onze professionele cursusstudio. Lees hier meer over ons coronabeleid.

Data & locaties

Deel deze cursus

Reviews

“Een op maat (voor Duo+) aangeboden cursus, met voldoende ruimte voor interactie. Het lesmateriaal is digitaal toegestuurd en ook de papieren versie op het thuisadres heb ik ruim op tijd ontvangen.”

“Prima cursus. Heldere en duidelijke uitleg van de materie.”

“Had geen moeite om de aandacht er bij te houden, uiteraard met dank aan de docente!”

“Duidelijk, goede toelichting, concrete voorbeelden”

“Duidelijk, gestructureerd”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media