Cursus Reorganiseren in de welzijnssector: gewoon weer klassiek?

Incompany cursus

Veranderen is gezond, ook als het door omstandigheden niet anders kan. Is een klassieke reorganisatie het middel of kies je voor een dynamische aanpak? Gebruik de cursus om te bepalen wat bij jouw organisatie past.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze

Cursusdetails

Prijs
Afhankelijk van opzet en groepsgrootte.
Aantal deelnemers
Maximaal 12
Docenten

Inhoud

Aan een reorganisatie liggen echter niet altijd ingrijpende herstructureringsvragen ten grondslag. Voor veranderingen van het werkproces, de cultuur, de cliëntgerichtheid, kleine personele veranderingen en dergelijke is een klassieke reorganisatie veel minder geschikt. Bij de strategiebesprekingen aan de vooravond van een organisatieverandering moet een dynamische verandering of organische reorganisatie daarom altijd overwogen worden. Tijdens deze cursus worden de verschillen en overeenkomsten met een klassiek reorganisatieproces uitgewerkt. Wat zijn de faal- en succesfactoren voor een dynamisch doorgevoerde verandering? Ook de overleg- en inspraakmomenten worden concreet benoemd.

Na afloop van de cursus Reorganiseren in de welzijnssector:

 • ben je vertrouwd met verschillende concepten van organisatieverandering, waaronder het ‘dynamische veranderen’ van een non-profitorganisatie;
 • ben je bekend met de randvoorwaarden die aan een dynamisch veranderingsproces zijn verbonden;
 • kun je adequaat overleggen met de ondernemingsraad over een voorgenomen dynamische verandering.

Doelgroep

Managers binnen non-profitorganisaties die betrokken zijn bij organisatieveranderingen en/of leden van de ondernemingsraad.

Programma

De inhoud van deze cursus wordt in overleg vastgelegd. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • Wat is een dynamische verandering of organische reorganisatie?
 • Welk veranderingsconcept behoort bij welke reorganisatie?
 • Welke randvoorwaarden zijn verbonden aan een dynamische verandering van een non-profitinstelling?
 • Hoe wordt inhoud gegeven aan het overleg- en adviesrecht van de ondernemingsraad?

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door een ervaren jurist die regelmatig adviseert over (juridische en organisatorische aspecten van) organisatieveranderingen. De cursus is interactief van opzet.

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media