Online cursus: Permanente bewoning recreatiewoningen

In 2 uur praten wij je in deze online cursus bij over de permanente bewoning van recreatiewoningen. Aan de orde komen de mogelijkheden om te handhaven, hoe om te gaan met handhaving in tijden van coronacrisis, de mogelijkheden om te gedogen en het verlenen van persoonsgebonden omgevingsvergunningen. We bespreken belangrijke jurisprudentie en belichten de impact daarvan op jouw dagelijkse werk.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de online cursus bedraagt € 125,- exclusief btw per deelnemer.
Duur
2 uur
Aantal deelnemers
Minimaal 6
Maximaal 16
Opleidingspunten
2 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Docenten

Inhoud

Recreatiewoningen op vakantieparken worden in de praktijk niet uitsluitend gebruikt voor recreatie. Soms zitten mensen in een situatie waardoor zij op de reguliere woningmarkt geen woonruimte kunnen vinden. Permanente bewoning van recreatiewoningen is echter op grond van het bestemmingsplan vaak niet toegestaan. Aan de andere kant kunnen zich bijzondere situaties voordoen waardoor van handhaving moet worden afgezien.

De online cursus over het permanent bewonen van recreatiewoningen gaat in op de vraag wanneer sprake is van illegale bewoning en wat een gemeente kan ondernemen om de illegale situatie te stoppen. Daarbij wordt dit punt ook belicht vanuit de huidige coronacrisis. Belangrijke jurisprudentie wordt besproken.

Na afloop van de online cursus:

 • weet je wanneer sprake is van illegale bewoning en hoe je dit vaststelt;
 • ben je op de hoogte van de (on)mogelijkheden die het handhavingsrecht biedt;
 • kun je bepalen of gedogen of het verlenen van een vergunning een oplossing kan bieden;
 • ben je op de hoogte van de belangrijkste jurisprudentie.

Doelgroep

Juristen en beleidsmedewerkers die te maken hebben of krijgen met het permanente bewonen van recreatiewoningen.

Programma

 • Wanneer is sprake van illegale bewoning van recreatiewoningen?
 • Illegale bewoning van recreatiewoningen in tijden van coronacrisis
 • Handhaving en afzien van handhaving
 • Dwangsom en invordering
 • Gedogen
 • Persoonsgebonden omgevingsvergunning

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door mr. Jeffrey van Doorn, advocaat en specialist op het gebied van het omgevingsrecht. Hij bespreekt via een online applicatie de juridische aspecten van het permanent bewonen van recreatiewoningen en belangrijke jurisprudentie daarover. Indien de tijd dit toelaat is ruimte voor het stellen van praktijkvragen. Na afloop van de cursus ontvang je een deelnamecertificaat en de presentatie inclusief de vindplaats van de besproken jurisprudentie per e-mail.

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media