Cursus Ontslag voor en na de Wnra: the Battle!

Tijdens deze actieve training gaan we in op de ontslaggronden in het ambtenarenrecht én het civiele recht. Op die manier worden de verschillen tussen de gronden onder de Ambtenarenwet en onder het Burgerlijk Wetboek goed duidelijk en ben je helemaal up to date. Nog voor de inwerkingtreding van de Wnra.

  1. Inhoud
  2. Doelgroep
  3. Programma
  4. Werkwijze

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 430,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusboek en consumpties.
Duur
1 dagdeel
Aantal deelnemers
Minimaal 10
Maximaal 10
Opleidingspunten
3 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl

Inhoud

Tijdens de cursus "Ontslag voor en na de Wnra: the Battle!" besteden we eerst aandacht aan de theorie. De cursusleiders vertellen je welke ontslagmogelijkheden er zijn in het ambtenarenrecht en het civiele recht. Dat gaat van strafontslag en ontslag op andere gronden aan de ene kant tot ontslag op staande voet en de h-grond van het Burgerlijk Wetboek aan de andere kant. Vanuit hun praktijk kunnen de cursusleiders je goed op de hoogte brengen van de do’s en don’ts. Daarna zijn alle deelnemers klaar voor de strijd en begint the Battle. De groep wordt opgesplitst in twee groepen van vijf die met elkaar, met hulp van de cursusleiders, the Battle aangaan. Aan de hand van een dossier met een uitgebreide casus gaat de ene groep bepleiten welke ontslaggrond uit de ambtenarenrechtelijke positie het beste past, terwijl de andere groep laat zien hoe een ontslag in die casus op grond van het Burgerlijk Wetboek het beste mogelijk is. Op die manier worden de verschillen tussen de twee rechtsgebieden goed duidelijk. De winnende groep ontvangt een passende beloning.

Na afloop van de cursus:

  • ben je op de hoogte van de kaders van ontslag in het ambtenarenrecht én het civiele recht;
  • kun je goed de vertaling maken van de ambtenarenrechtelijke ontslaggronden naar de civiele gronden;
  • ben je goed voorbereid om te adviseren welke route te kiezen bij een op handen zijnd ontslag in je eigen praktijk.

Doelgroep

Personeelsadviseurs, rechtspositiemedewerkers en juristen werkzaam voor de overheid, die zich klaar maken voor de Wnra.

Programma

  • Ontslag in het ambtenarenrecht
  • Ontslag in het civiele recht
  • Uitwerking van de onderwerpen in ‘the Battle’

Werkwijze

Aan de hand van gedegen kennis van het ambtenarenrecht en het civiele recht geven twee adviseurs duidelijk de ontslaggronden weer. Je neemt actief aan de cursus deel door in een groep mee te doen aan een Battle. Door de groepsgrootte van 10 deelnemers krijg je de mogelijkheid zelf actief te oefenen, vragen te stellen en je eigen praktijkvoorbeelden in te brengen.

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media