Cursus Wnra: impact voor jouw organisatie (Update Live)

De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) is op 8 november 2016 door de Eerste Kamer aangenomen. De ambtelijke aanstelling wordt een arbeidsovereenkomst. Is dat alles? Nee, deze wet heeft een grote impact op huidige ambtenaren en werknemers van zbo’s die straks ambtenaar zijn. Wil je weten wat de Wnra echt betekent voor jouw organisatie? Tijdens een Update Live brengen wij belangstellenden van jouw organisatie in 1,5 uur op de hoogte.

  1. Inhoud
  2. Doelgroep
  3. Programma
  4. Werkwijze

Cursusdetails

Duur
1,5 uur
Aantal deelnemers
Minimaal 10

Inhoud

De gevolgen van de Wnra zijn niet beperkt tot het wijzigen van een standaard aanstellingsbrief. Tijdens deze update word je aan de hand van praktische voorbeelden geïnformeerd over de impact van de Wnra voor jouw organisatie.

Uiteraard komen de belangrijke onderdelen en kenmerken van het arbeidsrecht aan bod en illustreren wij de verschillen met het ambtenarenrecht. Deze Update Live gaat ook in op de praktische gevolgen en vraagstukken die voortkomen uit de Wnra.

Na afloop van deze Update Live over de Wnra:

  • weten jij en je collega’s impact is van de Wnra voor medewerkers en de organisatie en zijn jullie voorbereid op acties die moeten worden ondernomen.
  • kennen jij en je collega’s de belangrijkste kenmerken van het arbeidsrecht en de verschillen met het ambtenarenrecht.

Wij verzorgen meer Updates Live Specials over specifieke thema’s:

Doelgroep

Deze update is vooral van belang voor het management, de rechtspositiemedewerkers, de HR-adviseurs en P&O'ers van organisaties die bij inwerkingtreding onder de Wnra gaan vallen (ook zbo’s).

Programma

  • Toelichting doel en aanleiding Wnra
  • Kenmerken van het arbeidsrecht
  • De gevolgen van de Wnra voor: het tot stand komen van arbeidsvoorwaarden, de medezeggenschap, jouw flexibele schil, kosten bij ontslag, de mogelijkheden tot beëindiging van een dienstverband en de transitievergoeding, de bewijsregels bij integriteitschendingen, de rechtsbescherming (hoger beroep, cassatie en de commissie) en jullie eigenrisicodragerschap voor de WW-uitkering.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met mr. Peter Andela (079 - 3631919). Of mail ons.

Werkwijze

De Update Live wordt verzorgd door een ervaren adviseur van Vijverberg Advocaten & Adviseurs.  

Datum & Locatie

Datum en tijdstip in overleg. De specialist van Vijverberg Advocaten & Adviseurs komt naar je toe.
Tip: deze update is heel geschikt als lunchbijeenkomst!

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media