Cursus Contractenrecht voor niet-juristen: stel je eigen contract op!

(fysiek op 1,5 meter)

Een contract zonder verrassingen: leer contracten sluiten waarin staat wat je bedoelt en maak je de basisbeginselen van contractenrecht eigen. Wanneer is een contract gesloten? Moet dit contract door beide partijen zijn ondertekend? Zijn er algemene voorwaarden van toepassing? Kan ik nog van het contract af of ben ik verplicht een schadevergoeding te betalen? Na de antwoorden op deze vragen te hebben gehoord, ga je direct aan de slag met het beoordelen en aanpassen van voorbeeldcontracten en verlaat je de cursus met een ‘waterdicht’ contract op zak!

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Reviews

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 635,-. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties.
Duur
1 dag
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Opleidingspunten
6 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

Speciaal voor niet-juristen behandelt deze cursus de belangrijkste aspecten van het contracteren. De deelnemers worden wegwijs gemaakt in het contractenrecht. De aangeboden theorie pas je tijdens de cursus direct toe door te oefenen met het beoordelen en aanpassen van contracten.

Na afloop van de cursus Contractenrecht:

 • ben je in staat om een contract te beoordelen en aan te passen;
 • heb je kennis van de basisbeginselen van het contractenrecht;
 • ben je in staat om, na het sluiten van een contract, dit contract goed te beheren en de uitvoering te managen.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor medewerkers (niet-juristen) die vanuit hun functie te maken hebben met (het voorbereiden van) contracten, algemene voorwaarden en toezicht op de uitvoering.

Programma

 • Basisprincipes van het contractenrecht, zoals contractsvrijheid
 • Onderhandelen over en tot stand komen van een overeenkomst
 • Wat te doen als gemaakte afspraken niet nagekomen worden
 • Omgaan met algemene voorwaarden
 • Beoordelen en aanpassen van voorbeeldcontracten

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door een advocaat die gespecialiseerd is in het contractenrecht. Het programma is praktijkgericht, maar ook de theorie komt aan bod. De docent draagt zorg voor een interactieve kennisoverdracht, waarbij gebruik wordt gemaakt van korte mondelinge vragen en wordt geoefend met voorbeeldcontracten. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

De cursus vindt op locatie (op 1,5 meter) plaats. Als de situatie dat (in verband met de coronarichtlijnen) niet toelaat, verzorgen wij de cursus online. In dat geval word je hierover geïnformeerd. De cursus wordt dan aangepast aan de situatie van online leren en verzorgd vanuit onze professionele cursusstudio. Lees hier meer over ons coronabeleid.

Data & locaties

Deel deze cursus

Reviews

“Interactief en inhoudelijk goed”

“Leerzaam, informatief, to the point”

“Prettig, interactief, leerzaam”

“Leerzaam, juiste snelheid van behandelen stof, zeer prettige en toegankelijke inleider (Charissa Smith). Digitale techniek werkte ook goed.”

“Duidelijk voor niet-juristen goed te begrijpen inhoud. Afwisselend door de sheets - casussen (en breakout rooms) - klassikale behandeling”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media