Cursus Cao Welzijn: ontslagrecht voor HR-adviseurs

De manager wil niet verder met de medewerker, ontslag is de enige mogelijkheid. Welke ontslagmogelijkheden zijn beschikbaar op grond van de wet en de CAO Welzijn en maatschappelijke dienstverlening? Wat zijn de financiële consequenties? De cursus Cao Welzijn en ontslagrecht helpt je de juiste ontslagroute te bepalen.

  1. Inhoud
  2. Doelgroep
  3. Programma
  4. Werkwijze

Cursusdetails

Prijs
Afhankelijk van opzet en groepsgrootte.
Aantal deelnemers
Maximaal 16
Docenten

Inhoud

De cursus Cao Welzijn biedt inzicht in de voorbereiding van een opzegging van het dienstverband via UWV en de procedures die hierbij in acht moeten worden genomen. Tevens worden het ontslag op staande voet en de verschillende procedures bij de kantonrechter behandeld waarin de werkgever betrokken kan raken behandeld, waarbij ruime aandacht wordt besteed aan de nieuwe ontslaggronden die sinds 1 juli 2015 gelden. Vanzelfsprekend krijg je een actueel overzicht van de jurisprudentie. De cursus geeft een compleet inzicht in de ontslagmogelijkheden met praktijkvoorbeelden.

Na afloop van de cursus:

  • weet je hoe de ontslagprocedure bij UWV moet worden ingezet;
  • ken je de verschillen tussen de ontslaggronden bij de sector kanton in verband met ontslag;
  • kun je een inschatting maken van de kansen in een procedure.

Doelgroep

Personeelsadviseurs en rechtspositiemedewerkers, werkzaam in bedrijven, die te maken krijgen met het beëindigen van arbeidsovereenkomsten met medewerkers.

Programma

De cursus wordt op maat gemaakt voor uw organisatie. Mogelijke onderwerpen zijn:

  • Rol van UWV bij de ontslagaanvraag
  • Procedures en ontslaggronden bij de sector kanton
  • Inhoudelijke inschatting maken van de ontslagmogelijkheid

Werkwijze

De cursus wordt verzorgd door een ervaren jurist. Aan de hand van oefeningen en casussen komen alle aspecten van het ontslagrecht aan de orde. Er is voldoende gelegenheid vragen te stellen en met de docent en medecursisten eigen ervaringen te bespreken.

Deel deze cursus

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media