Cursus Cao Gemeenten

(fysiek op 1,5 meter)

Een manager wil van jou praktische en uitvoerbare oplossingen voor personele vragen. Jij moet je weg leren vinden in de Cao Gemeenten en de regels kunnen toepassen. Schrijf je in voor de cursus en maak kennis met de rechtspositie binnen de sector gemeenten. Op een (inter)actieve manier vergroten de docenten jouw kennis zodat je de managers binnen jouw organisatie snel en effectief kunt adviseren.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

 1. Inhoud
 2. Doelgroep
 3. Programma
 4. Werkwijze
 5. Data & locaties
 6. Inschrijven
 7. Ervaringen

Cursusdetails

Prijs
De prijs van de cursus bedraagt € 895,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief cursusboek, lunch, consumpties en parkeerkosten.
Duur
2 dagen
Aantal deelnemers
Maximaal 15
Opleidingspunten
12 punten in het kader van www.puntenstelsel.nl
Inschrijven
Docenten

Inhoud

In deze tweedaagse cursus word je meegenomen door de Cao Gemeenten en het Burgerlijk Wetboek. Alle belangrijke onderwerpen uit de cao worden behandeld, waaronder de indiensttreding, de flexbepalingen, de gang van zaken bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, arbeidsduur en verlof, beloning en vergoedingen. Daarnaast komt ook de beëindiging van het dienstverband aan de orde. Ook komt illustratieve jurisprudentie aan bod. De toepassing van deze onderwerpen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht.

Na afloop van de cursus:

 • ben je op de hoogte van de structuur, opbouw en inhoud van de Cao Gemeenten;
 • ben je bekend met het Burgerlijk Wetboek voor je dagelijkse werkzaamheden; en
 • ben je in staat vragen in je personeelspraktijk adequaat te beantwoorden.

Doelgroep

Personeelsadviseurs, personeelsmedewerkers en rechtspositiemedewerkers van gemeenten, gemeenschappelijke regelingen, participatiebedrijven en andere organisaties die de Cao Gemeenten hanteren en nog niet lang werkzaam zijn in de personeelspraktijk binnen de sector gemeenten.

Al wel de nodige ervaring met de gemeentelijke rechtspositie? Kijk dan eens bij onze verdiepingsmodules arbeidsrecht.

Programma

Dag 1

 • Indiensttreding bij de gemeente, de ambtelijke rechtspositie
 • Beloning, arbeidsduur en verlof

Dag 2

 • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
 • Einde van het dienstverband

Werkwijze

De praktijkcursus Cao Gemeenten bestaat uit korte inleidingen afgewisseld met oefeningen, stellingen en praktijkvoorbeelden. De cursus is praktisch van karakter. De docenten van Vijverberg Advocaten & Adviseurs zijn werkzaam als extern juridisch adviseur/advocaat, hebben ruime praktijkervaring in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht en zijn doorkneed in de gemeentelijke personeelspraktijk. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal deelnamecertificaat.

Wij verzorgen de cursus op 1,5 meter afstand. De cursuslocatie voldoet aan alle voorschriften en (hygiëne) richtlijnen van het RIVM.

Data & locaties

Deel deze cursus

Ervaringen

“Praktijkgericht, informatief”

“Compleet, ruimte voor maatwerkvragen”

“Erg prettig en nuttig waardoor alles opgefrist wordt”

“Informatief, diepgaand, interactief”

“Interessant, leuke werkvorm”

Incompanycursus

Wij kunnen deze of andere cursussen ook incompany verzorgen. De cursus wordt afgestemd op de specifieke opleidingsbehoefte en toegesneden op de organisatie. Bel ons: 079-3631919 of stuur een mail. Wij helpen je graag.

Ontvang ons cursusaanbod

Volg ons op social media